Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pap mor

Jeg er en pige på 11 år

og Min pap mor slog mig så det bløder og min far hved det ikke

det er kun min beste veninde

hjælp mig

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Tak for dit brev, hvor du fortæller om din papmor, der har slået dig. Det er slet ikke ok og jeg kan godt forstå, hvis du er ked af det og bange.

I Danmark er det ulovligt at slå børn. Det er ligegyldigt om det kun er én gang, så er det aldrig i orden at slå børn. Det må man ikke!
Det er rigtig modigt, at du har skrevet herind, og jeg håber, at jeg måske kan give dig nogle ideer til, hvordan du kan få det fortalt til nogle voksne, der kan hjælpe dig.

Du skriver, at din far ikke ved, at din papmor har slået dig. Du skriver ikke hvorfor, du ikke har sagt det til din far. Så jeg gætter på, at det du måske er fordi, du er bange for, hvordan din far vil reagere?  Måske er du nervøs for, at din far vil forsvare din papmor? Der kan være mange årsager til. Men i sidste ende vil det altid være din fars ansvar at sørge for, at du har det godt derhjemme. Og når man er blevet slået og går med det alene (sammen med sin veninde), så er det svært at kunne være tryg derhjemme.

Jeg tænker på, hvad din papmor mon gjorde bagefter, da hun havde slået dig? Og har I talt om det bagefter? Måske ved hun godt, at det var forkert gjort – og så kunne det jo være, at I sammen kan snakke med din far, så I alle tre sammen kan finde ud af, hvordan I sikrer, at hun ikke slår igen. 

Måske vil du hellere tale  med din far om det, uden din papmor? Hvis du helst vil det - og måske synes det er lidt svært at sige, kan du jo spørge din veninde, om hun vil hjælpe dig med at få det sagt til din far? Det kan være det er lidt lettere, hvis du ikke er alene, når du fortæller det? Det kan også være, at du måske hellere vil vise din far dit brev og mit svar.. Og på dem måde få talt om det med ham?

Du skriver ikke noget om din mor i brevet. Men alligevel tillader jeg mig at foreslå, at du måske kan fortælle det til hende? Det kan også være, at du har en lærer eller nogle bedsteforældre, som du kan fortælle det til? Din lærer eller den voksne som du snakker med, skal også hjælpe dig med, hvordan I kan snakke med din far og sørge for, at det ikke sker igen. 

Til sidst vil jeg bare sige, at ligemeget hvad der var årsagen til, at du blev slået, så er det aldrig noget, man som voksen må gøre. Hvis man kan finde på det, har man brug for hjælp. Det er altså ikke din skyld - det er aldrig børns skyld, at voksne slår. Måske vil du kigge lidt på vores hjemmeside, her har vi også nogle gode råd til, hvad man kan gøre.

Jeg håber, at du har fået mod på at få det sagt. Du skal også vide, at vi meget gerne vil snakke med dig, hvis du har mod på at ringe til os på 116111, så kan vi få en snak om, hvordan du har det og om du har fået hjælp, eller om der er andet vi kan gøre for at hjælpe dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat