Brev

mors nye flirt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Det er helt almindeligt, at man gør sig en masse tanker, når der pludselig er noget, der kan blive anderledes i familien. Fx når man er bange for, hvordan ens forhold til ens mor bliver, hvis hun får en kæreste. I har jo været vant til at være familie på én måde, og nu skal I måske til at være det på en lidt anderledes måde, men det behøver heldigvis ikke betyde, at jeres forhold bliver dårligere. Tværtimod. Du får måske en mor, der bliver endnu gladere, og det smitter ofte af på alle, altså også på dig.

Jeg synes, det er så godt, at du har talt med din mor om dine tanker, så hun ved, hvordan du har det. Det må du endelig fortsætte med at gøre. I sidste ende er hendes vigtigste opgave nemlig at sørge for, at du har det godt.

Selvom din mor begynder at date og måske ender med at blive kærester med ham, har han jo også et par børn, som han fortsat skal være en god far for. Der er altså god mulighed for, at din mor og dig fortsat kan lave ting alene, og omvendt får I mulighed for at blive en endnu større familie – og du får nogle “søskende”, som også kan være meget fantastisk. Så i stedet for at være bange for alt det, det kan gå galt, kan du måske også tænke på alt det, der også kan blive skønt.

Måske er der nogle af dine venner eller veninder, der også har stået i den samme situation som dig, som du kan tale med? Det kan nemlig være rigtig rart at tale med andre, som måske har nogle erfaringer eller gode råd til, hvordan man bliver familie på en ny måde. Kunne det være en mulighed?

Jeg håber, du kan bruge mit svar? Hvis du har lyst til at snakke, er du meget velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat