Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mine forældre skal skilles

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Det lyder som en svær tid, du og din familie er i lige nu, og jeg kan godt forstå at du har brug for at tale om det.

Jeg synes, at du er rigtig god til at forklare og beskrive, hvad der gør dig urolig og bekymret. Og det kan du bruge til, at det bliver lidt lettere i det, I står i som familie. Den næste tid bliver sikkert svær for hele familien, og det er vigtigt at man får sagt, hvad man tænker og føler. Det lader til, at dine forældre gerne vil tale med dig, og det synes jeg lyder godt. 

Du lyder som en rigtig sød storesøster, når du fortæller om din lillesøster. Og jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil passe godt på hende. Man kan godt leve et helt almindeligt liv med skilte forældre. Og jeg tror det bedste, du kan gøre, er at hjælpe med at gøre dig og hende trygge ved at tale med jeres forældre om det, og det komme til at gå godt - selvom dine forældre skal skilles. Jeg håber, at I to også kan finde noget styrke i hinanden, når det hele er svært. 

Måske har du nogle venner eller veninder i din klasse, som også har forældre, der er skilt? Det kunne måske være rart på et tidspunkt at tale med en af dem, høre hvordan de oplevede det, og hvordan de kom igennem det. 

Det er også godt, hvis dine forældre taler med din klasselærer om, at de skal skilles. Så ved din lærer, at det ikke er helt som det plejer at være der hjemme. Din lærer kan så være opmærksom på, at du måske har brug for at snakke om det.

Hvis dine forældre er i tvivl om, hvordan de bedst griber det hele an.Så kunne de måske ringe til vores ForældreTelefon på 35 55 55 57.

Du kunne også vise dem dit brev til os, hvis du vil. Så kan de måske bedre forstå, hvordan du har det lige nu.

Jeg synes du lyder som en klog og følsom pige, og en rigtig betænksom storesøster. Jeg håber mit svar kunne hjælpe dig til at få talt om det, der er svært.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat