Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min venindes far har fået et barn med sin nye kone

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du 

Først vil jeg bare sige, at jeg synes, at du er en rigtigt god veninde, og at din veninde er heldig at hun har dig nu, når hun har det svært.

Jeg kan godt forstå at din veninde synes det er svært, de fleste børn og unge synes, det er vanskeligt når ens forældre bliver skilt og får en ny familie. Så i de situationer er det rigtigt vigtigt at man har nogle andre man kan stole på og snakke med, når tingene går en på. Og det lyder som om du er en sådan god veninde for hende, sejt. Umiddelbart tænker jeg, at det kan være svært at give hende konkrete råd om, hvordan hun skal reagere eller gøre i situationen. Et forslag vil være, at hun taler med sin mor om det. Så kan hendes mor tale med hendes far om, hvordan din veninde har det. SÅ de kan finde ud af sammen, hvad der er bedst at gøre. Det jo lidt hårdt, at din veninde har det sådan med sin far, hendes babysøskende og papmor. Der kan være mange ting, som fylde for hende, nu der er en baby hos hendes far. Derfor er det godt at finde ud af, hvordan hun får det ok igen. Måske er hun bange for at hendes far glemmer hende, når der en baby i huset eller andre ting. 

Jeg tænker at det bedste, du kan gøre for hende er at vise hende, at du er der og støtter hende, og at hun kan snakke med dig, når hun har brug for det. JEg tænker, at hun til dig kan sige mange ting uden, at hun er bekymret for det. Måske kan du spørge hende, hvad du kan hjælpe hende med? Måske kan I planlægge at gøre noget ekstra hyggeligt sammen, f.eks. en overnatning hjemme hos dig, hvor I hygger og ser film? Det kan også være andre ting, som I to kan lide at lave sammen. 

Nogle gange kan det føles rart at snakke med nogen, som man slet ikke kender om ting der fylder. Hvis du eller din veninde har det på den måde og har brug for at snakke med en voksen,så kan I altid ringe eller skrive  ind på BørneTelefonen på 116111. Måske kan du fortælle hende at den mulighed findes, hvis hun ikke allerede ved det.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat