Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor forstår mig ikke

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 14 årig pige

Jeg kan sagtens forstå, at du er utilpas med, at din mor inviterer forskellig mænd hjem og sove. Du beskriver det så fint selv; du føler ikke, at du kender dem godt nok, til at de skal overnatte. Og jeg kan forestille mig, at du føler dig rigtig utryg ved at være alene hjemme med en mand, du lige har mødt.

Samtidig mærker du, at dine grænser overskrides, når din mor har sex med mændene, mens du er vågen. Og det kan jeg virkelig godt forstå. Ens forældres sexliv skal de helst holde privat. Det er derfor en sund grænse, du mærker. Og det er vigtigt, at den bliver respekteret.

Desværre lytter din mor ikke til dig, når du er ærlig om, at du ikke kan lide det.

Men du har ret til at føle dig tryg derhjemme. Og dine grænser skal respekteres. Derfor er det vigtigt, at din mor igen får at vide, hvordan du har det.

Du kunne overveje at få hjælp til samtalen med hende. Kender du en, hun lytter til? En som du kan bede om hjælp til at få forklaret hende, hvordan du har det?

Det kunne måske være en god venindes mor/far, din lærer, et familiemedlem eller en helt anden?

Du kan også igen selv at tale med hende. Sig til hende, at der er noget vigtigt, du har brug for, at I taler om og bed hende sætte tid af. Måske kunne I endda gå en tur sammen, hvor du igen kan tage emnet op.

Du skriver så fint, at du gerne vil have, at hun skal være glad. Hvis du indleder samtalen med det – så kan det være, at hun lytter bedre til dig.

Du kunne også vise hende dit brev hertil og mit svar. Og din mor er velkommen til at ringe til os på ForældreTelefonen på 35 55 55 57, hvis hun vil have nogle gode råd til, hvordan og hvornår hun bedst præsenterer dig for nye kærester.

Du er selv inde på en løsning, som hedder du kan sove hos en ven, når hun får besøg. Det er et godt forslag. Det kan også være din mor sover ude og en ven eller et familiemedlem sover hos dig. Eller at din mor kan have aftaler med mændene, når du ikke er hjemme, sådan at du ikke skal sove for meget ude. Det lyder nemlig heller ikke til, at du har lyst til det.

Jeg vil ønske dig en god snak med din mor. Og jeg håber, at I finder nogle løsninger, som er gode for jer begge to.

De bedste tanker fra BørneTelefonen

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat