Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far vil ikke have jeg ser min mor i efterårsferien

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er svært at gennemskue, hvad du har ret til i din efterårsferie. Det gør det heller ikke ligefrem lettere, når din mor og far ikke kan snakke sammen.

Jeg gætter på, at din mor og far har delt forældremyndighed, og en deleordning, der hed 7/7  samværsordning, måske før du flyttede til udlandet. Jeg vil tro, at den aftale stadig gælder, når du er hjemme på ferie. Det samme gælder andre skriftlige og mundtlige aftaler, som din mor og far har lavet.

Alle disse aftaler er i tidens løb lavet, fordi du har retten til at være sammen med begge dine forældre, og skal altid være til "barnets bedste". Aftaler skal følge barnets bedste og de ændringer der kommer når børn bliver ældre. 

Nu er du så blevet 15 år. Du kan klart og tydeligt udtrykke dine behov, og du har også retten til at blive hørt og retten til at tage initiativ til ændret samvær. Du lyder også som om, du sagtens selv kan dele din efterårsferie op, så du kan være nogle dage sammen med din mor også. I har jo sikkert ikke set hinanden rigtigt længe. Du kan her læse lidt mere om dine rettigheder 

Jeg vil foreslå, at du snakker med din far igen, og evt. viser ham dette svar. Måske har han slet ikke tænkt på, at der er ting, du kan overskue nu, som du ikke kunne, da du var yngre. Han kan måske forstå nu, hvor vigtigt det er for dig, at du får set din mor, når du er hjemme på efterårsferie. Du har også mulighed for at ringe til Børnenes skilsmissetelefon og få en snak om det med efterårstferien og den ordning, din far holder fast i. Du kan ringe på 20600550, der er åbent mandag  - fredag kl. 11-16.

Jeg håber, du har fået mod på at få en god snak med din far, så du kan få en dejlig efterårsferie i Danmark - både hos din mor og far.

 

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen

 

 

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat