Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far og skilsmisse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 13 år.

Du skriver at dine forældre er blevet skilt, og at din far har fået en sød kæreste. Det er dejligt at høre, at du ikke har oplevet skilsmissen som problemfyldt, dengang dine forældre gik fra hinanden. Det lyder til, at det der nu er svært for dig, er at din far har mindre tid til dig , og at du skal til at forholde dig til en ny familie.

Jeg kan godt forstå, at du har følelsen af at blive overset. Når folk er nyforelskede, glemmer de ofte alt omkring sig, og noget af den opmærksomhed, du måske er vant til at få, får din fars nye kæreste måske i stedet..?
Du kunne måske prøve at foreslå din far, at ham og dig laver noget sammen, bare jer to. Ville du kunne det?

Nu til dit spørgsmål. Din far vil gerne præsentere dig for kærestens familie, og ja han kan godt bestemme, at du skal med! Men måske kan du få din far til at forstå, at du har brug for lidt mere tid, før det sker?
Du skriver, at du ikke har lyst til at møde hendes familie. Kunne du prøve at tale med din far om, hvorfor du ikke har lyst. Måske føler du det hele går lidt for hurtigt, og at du ikke rigtigt er klar til at blive præsenteret for kærestens familie endnu?

Hvis det handler om, at du ikke har lyst til at aflyse din aftale med dine veninder, må du jo prøve at overbevise din far om, hvor vigtig denne aftale er for dig, og sige at du vil tage med næste gang. Men ud fra dit brev virker det som om, din far har bestemt sig, og så må du jo nok lave en anden aftale med veninderne.
Jeg tror, at det at kærestens søn ikke skal med, nok mere er fordi han er det ældre, og selv må bestemme, end det er fordi du skal være en erstatning for ham. (Men ved det selvfølgelig ikke...)

Jeg forstår godt, hvis du føler dig en smule klemt i den nye situation, du er blevet bragt i og jeg håber for dig, at din far vil forstå, at du har brug for at vente lidt endnu med at møde hele slægten. Måske kunne du vise ham brev + svar, hvis du tror, det vil gøre indryk på ham..? 
Venlig hilsen BørneBrevkassen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat