Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min far er utro med mors bedste ven

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver til BørneTelefonen, og deler dine tanker og oplevelser med os. For det er store følelser, at du går med, og jeg vil gerne kigge på det sammen med dig.

Dine forældre er blevet skilt efter en periode, hvor de ikke har fungeret sammen. Det kan være stort og svært for dig.

At du er ked af det og føler dig svigtet er en helt naturlig reaktion. Og hvor er det flot, at du har fundet kræfter til at tale med din mor. Det er utrolig modigt af dig.

At dine forældre ikke fungerede sammen er udelukkende dine forældres ansvar. Og hvordan, de har valgt at håndtere det, er også deres ansvar.

Når det så er sagt, så er det store følelser dine forældre har stået med. Og måske en sorg de fortsat skal bearbejde. Drømmen om ’kernefamilien’ og ’for evigt’ er væk.

Det samme for børnene!

I er alle sårbare nu, og jeg tænker at det kunne være en lettelse for dig at få talt med din far. Både om de ting, som du ved. Og det som du har tænkt, og det der bekymrer dig, og gør dig ked af det – lige nu.

Det kan være en snak, I har sammen om et brev. Det kan være dette her brev med mit svar til dig eller et nyt brev, som du skriver til ham. Du kan give din far brevet på et godt tidspunkt. Et tidspunkt hvor du ved, at han har tid til at tale med dig. I brevet kan du skrive, som du har gjort til mig.

Du kan fx skrive, at du er ked af det, fordi dine forældre er blevet skilt. At du ved, at din far var utro med din mors bedste veninde, og at du ved, at de både har kærtegnet hinanden med flettede hænder hjemme hos jer og haft sex. Du kan skrive om hvordan dine forældres skilsmisse og din fars utroskab, har påvirket dig. At det har påvirket din lyst til at se din far.

Du kan også skrive, at du føler, at dit liv er ødelagt, og at du lige nu ikke har lyst til at være sammen med din far, fordi du ikke kan mærke, at han lægger mærke til dig. I brevet kan du også skrive, at skilsmissen har været med til at ødelægge din vens og dit forhold. Og at du er utrolig ked af at have mistet en god ven – midt i alt dette.

Det er en svær samtale, det ved jeg godt. Men de fleste forældre ønsker alt det bedste for deres børn. Også dine forældre, håber jeg, vil forstå, at du har brug for deres støtte og forståelse, så du også kan finde glæden igen.

Hvis det er svært at tale med din far alene, kan du spørge en bedsteforælder, en moster, en onkel eller en lærer, som du er tryg ved. De kan tale med din far og støtte dig.

Du har vist stor styrke ved at skrive til mig. Jeg tror, at du vil kunne bruge styrken til at komme ud af den svære situation.

Hvis samtalen ikke går, som du ønsker, eller du stadig har brug for at skrive til os, inden du taler med din far, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

Du kan også vise din mor dit brev og vores svar, når du taler med hende. Din mor er også velkommen til at ringe til ForældreTelefonen. Vi kan tale med hende om, hvordan hun bedst hjælper dig.

Vi er her for dig!

Knus og kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat