Brev

kan jeg selv bestemme hvor jeg skal bo

hej brevkasse

jeg er 11 år og min mor og far er skilt

men der er et problem

jeg er altid ked af det når jeg har være hjemme ved min far

jeg vil nemlig gerne bo hos ham

men min mor vil ikke have det

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre??

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Det er flot, at du har spurgt din mor, om du må bo hos din far. Det kan nemlig sommetider være svært at spørge om sådan noget. Desværre vil din mor ikke være med til det, og det er sådan, at du som 11-årig ikke selv kan bestemme, hvor du vil bo.

Men du har ret til at blive hørt. Faktisk kan du indkalde din mor og far til et møde, hvor de skal lytte til, hvad du siger. Og du kan få hjælp til at holde sådan et møde.

Hvis du ringer til os på BørneTelefonen på 116 111, så kan du få en voksen til at hjælpe dig med at få lavet et møde med dine forældre. Vi kalder det for en bisidder, når man får en voksen fra BørneTelefonen med til møde.

En bisidder kan hjælpe dig med at kontakte Familieretshuset, hvor man holder den slags møder mellem børn og forældre.

Jeg håber, at du vil tænke over, om vi skal hjælpe dig, så du kan få fortalt dine forældre, hvordan du har det.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat