Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre-Er jeg stresset??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 14 år

Tak for dit brev. Hvor er det dejligt at høre, at du har en god bonusfar, som du betragter som din far. Det lyder ikke nemt for dig at besøge din biologiske far. Og det lyder på ingen måder fleksibelt, at du fx. ikke må se venner, når du er oppe ved ham. Derudover skriver du også, at det er ubehageligt. Og jeg tænker, at man ikke skal have det ubehageligt, når man er sammen med sine forældre. Godt at du skriver ind til BørneTelefonen for at få hjælp.

Dine forældre kan godt tage beslutninger på dine vegne, omkring bl.a. bopæl, indtil du er 18 år. Men børn over 10 år, hvis forældre er skilt, har som en del af loven en initiativret. Det betyder, at du kan bede Statsforvaltningen om at indkalde dine forældrene til et møde om samværet med samværsforælderen (din biologiske far). Du kan læse mere her: https://bornetelefonen.dk/skilsmisse-rettigheder

Sådan nogle lovting kan godt lyde lidt indviklede og uoverskuelige at få styr på. Men på BørneTelefonen kan vi godt hjælpe dig med at få styr på det. Vi kan også hjælpe med, at få taget kontakt til Statsforvaltningen. Du kan ringe på ind til os på 116 111, hvis du har brug for at få snakke om det igen eller komme videre. Du skriver ikke, om du har talt med din mor og bonusfar om, hvordan det er at være ved din biologiske far. Hvis du ikke har talt med dem, så kunne det måske være en god idé? I kunne jo sammen snakke om, hvad I skal gøre for, at du får det bedre. Og måske inddrage din biologiske far i den samtale? Hvis I ikke sammen kan finde en måde på, hvordan dit samvær med din biologiske far kan blive bedre, så kan næste skridt jo være gå til Statsforvaltningen på din initiativret.

Hvor er det sejt, at du er forsanger i et band! Jeg synes, at det lyder til, at du tackler situationen med A og B fint. Godt, at du har fået sagt fra til B. Hvad hun så går og siger om dig, skal du ikke bruge så meget energi på. Det lyder til, at du har god opbakning fra alle dine fantastiske veninder, som bakker dig op. Det at blive kaldt årgangens billigste tøs er dog på ingen måder OK! Og hvis det fortsætter, så synes jeg, at du skal inddrage din klasselærer, som så evt. kan tage en snak med B’s klasselærer. Måske kan I alle sammen have en møde, hvor det bliver gjort klart for B, at rygtespredningen om dig (mobningen) må stoppe.

Nogle gange hober problemerne sig op, og ens livssituation kan blive lidt for meget. Måske er du der lige nu og derfor mærker du også kropsligt, at du ikke har det så godt. Jeg synes, at du skal prøve, at få bedt om hjælp til at få løst samværet med din far og få stoppe rygtespredningen fra B. Mon ikke det vil give dig lidt lethed i livet og også hjælpe på de reaktioner, som du oplever? Jeg ved, at den slags ofte hænger sammen. Og derfor er det vigtigt, at du ikke går med det alene.

Jeg håber, at dette brev kan hjælpe dig videre.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat