Brev

Hjelp!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg kan godt forstå at du er bekymret for, hvordan flytningen kommer til at gå.Mange ting bliver jo igen anderledes. Der er et år til og måske er det lettere for dig at tage over til din mor, når du er 12 år?

Det kan være svært, når forældre bliver skilt - det kan også være svært, når ens forældre finder nye kærester. Mange børn ønsker at deres forældre skal være sammen uanset hvordan de har det med hinanden - men sådan kan det ikke altid være.

Det tager tid at vænne sig til og det er vigtig at dine forældre får det til at gå godt. 

Det er godt, at du reagerer på dine følelser allerede nu.  Det gør det nemlig muligt at du kan tale med dine forældre om dine tanker. Så I kan finde ud af, hvordan det bliver godt for dig. Det er vigtig at de ved, hvordan du har det med at skulle flytte fra din mor.

Det ville være godt, hvis du kunne snakke med dine forældre - så kan de hjælpe og støtte dig.

Det er samtidig vigtigt at huske på, at de jo ikke kan læse dine tanker - derfor er du selv nødt til at sige det højt eller skrive det til dem. Måske kan du bruge det brev, du har skrevet til mig?

Måske kender du nogen, som også har oplevet at deres forældre blev skilt. Du kunne jo prøve at spørge dem, hvordan det var og hvad de gjorde for at komme godt igennem.

Nogle skoler har grupper for skilsmissebørn, hvor man møder andre og tale om det. Du kan jo prøve at spørge din lærer, om der er en gruppe på din skole. Ellers kan du måske snakke med din lærer om, hvordan du har det med skilsmisse og flytning.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat