Brev

Har brug for nogle at snakke med

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Hvor er det godt, at du reagerer på din følelse af at mangle en at snakke med, for det er vigtigt, at der bliver gjort noget ved det, når man har det sådan og føler sig uretfærdigt behandlet.

Først vil jeg gerne starte med at skrive, at det på ingen måde er i orden, at din søster fortæller disse løgne om dig, overhovedet ikke. At dine forældre så samtidig ikke vil høre din side af sagen, er heller ikke i orden. For hvis ikke engang ens egne forældre er der for én og vil lytte på én, hvor er vi så henne? Det må vi prøve at få ændret.

Først, har du mon en ide om, hvordan det være at de ikke vil lytte til dig og tro på dig?

Mit råd til dig for at få dem til at lytte til dig igen er, at få skrevet alt det du ønsker at fortælle dem ned på et stykke papir. Dette papir kan du så overveje enten at give dem eller læse højt for dem. Kunne det være en mulighed?

Det er rigtig vigtigt, at du får ændret dine forældres lytten til dig igen. Specielt når du er en pige, som har selvskadet før. Ved dine forældre noget om din tidligere selvskade?

Mon du har modtaget hjælp til at stoppe selvskaden? Hvis du har, så ved du sikkert af erfaring, at selvskade ikke løser de problemer man kæmper med, tværtimod.

Hvis du ikke har modtaget hjælp endnu og har lyst til at læse lidt om, hvordan man kan få hjælp, kan du gå ind på hjemmesiden: http://www.lmsos.dk/

Det næste jeg gerne vil skrive lidt om, er det at være blevet et skilsmissebarn.

Nu skriver du ikke, hvor længe siden det er, at dine forældre er blevet skilt. Men ofte når ens biologiske forældre ikke længere ønsker at være kærester mere og bo sammen, betyder det, at nye voksne kommer ind i familien. Her tænker jeg på, når moderen eller faderen får en ny kæreste. Noget der kan ofte være svært for børnene at forholde sig til. Det kan også være svært for den forælder, som endnu ikke har fundet en ny at dele livet med. I dit tilfælde lyder det til, at din far ikke har lyst til at holde højtiderne med din mors kæreste, måske fordi hans følelser ikke kan rumme det.

At der er en akavet stemning lyder ikke særlig rart, er det noget, I har snakket om? Eller er det så nyt, at I endnu ikke har haft lyst til at tage den snak?

Mon du ville turde at bruge noget af alt det mod, du har vist ved at skrive herind og få startet den samtale, som kan få jeres familie/r til at blive et rart sted at være igen? Måske vil det være rart, hvis nogen hjælper dig med at fortælle dine forældre, hvordan du har det med alt det, der foregår i familien. Det kunne være en venindes mor måske? Eller et familiemedlem, som ikke er en del af konflikten?

Har du brug for råd til at få startet den samtale, er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på telefonnummer 116 111 og få en snak med en af vores søde rådgivere.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat