Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Følelsesløs

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Jeg kan godt forstå, du blev chokeret, for det er rigtig svært at få at vide, at ens forældre skal skilles.

Gad vide, hvordan tingene har ændret sig derhjemme..? Måske er den ene af dine forældre flyttet ud? Jeg tænker, det er svært at være barn, når de voksne ikke kan finde ud af det. Den beslutning dine forældre har taget, har jo ret stor betydning for dig, fordi din hverdag pludselig bliver helt anderledes… Har du mon har mod til at fortælle dine forældre (eller bare den ene af dem), at du ikke er glad og føler dig følelsesløs?

Det kan være en helt normal reaktion at være chokeret i en periode, og måske sidder der andre børn, der kan genkende den lidt tomme følelse, du går rundt med…

Jeg kan godt forstå, hvis du ikke føler dig klar til at fortælle om det, men jeg vil alligevel spørge dig, hvad det er der gør, at du ikke siger det til nogen..? Jeg tænker nemlig, at det måske ville være rart for dig at få det sagt højt, så de andre i klassen ved, hvorfor du går og er ked af det… Er der mon en af de andre, der også har forældre, der er skilt? Det kan for nogen være en rar følelse at snakke med én, der kender de følelser, man kan få, når ens forældre skal skilles. Hvad tænker du mon om det?

Det kan også være, du har lyst til at snakke med din lærer, så hun/han kan hjælpe dig lidt, når de andre spørger, om du er sur.

Jeg tænker også, at det ville være en idé at prøve at ringe til BørneTelefonen… Det kan en gang imellem være en hjælp at få lov at sige det højt til en voksen, man ikke kender, og måske kan du sammen med rådgiveren finde frem til, hos hvem det ville bedst for dig at bede om hjælp og til, hvordan du kan få det sagt… Du kan ringe (eller SMS’e) til 116 111.

Jeg håber, du kan bruge mine tanker.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat