Brev

familie skilsmisse

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret. Dit svar kommer her:

Kære pige 11 år,

Tusind tak for dit brev til BørneTelefonen. Det er virkelig sejt, at du fortæller om din historie. Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig. Når man har det svært har man ret til at få hjælp.

Du har derfor gjort det helt rigtige ved, at skrive herind. Virkelig stærkt gået.

Du skriver at din mor og far blev skilt for nogle år siden. Du skriver at du efter skilsmissen godt kan være bange for, at komme hjem til din far.

Det kan jeg godt forstå, at du har brug for hjælp til. Det skal nemlig være rart at være sammen med sine forældre.

Du fortæller at din far er sur på din mors nye kæreste, og derfor tør du og din søster ikke at sige hans navn. Det kunne jeg forestille mig er svært, at man hele tiden skal tænke på.

Hvor er det godt, du skriver til BørneTelefonen, når du har det sådan. Det skal og kan man nemlig ikke klare selv som barn.

Det er rigtig svært, hvis man ikke har det godt derhjemme. Hvis man ikke føler sig tryg. Det kan gøre, at man gør rundt og har ondt i maven. Det kan også være man føler, at man ikke kan slappe af nogen steder.

For hvor skal man gå hen, hvis man ikke har det godt derhjemme? Måske kan du genkende de følelser.

Faktisk har alle børn ret til at føle sig trygge og respekteret, der hvor de bor. Det vil sige, at hvis du ikke har det godt derhjemme, så er der nogen, der skal hjælpe dig.

Dit brev til BørneTelefonen, tror jeg er dit første skridt mod at få noget hjælp, hvis du vil have det. Det er rigtigt godt.

Det har sikkert krævet meget mod at fortælle om, hvordan du har det i dit brev. Jeg ved, at mange børn synes, det er rigtig svært at fortælle om det, når de ikke har det godt derhjemme.

Måske føler man, at man går bag om ryggen på sine forældre, fordi man fortæller om, hvordan det er derhjemme til andre.

Det kan være svært at fortælle til andre, fordi man stadig godt kan føle, at man elsker sine forældre. Måske det er sådan du har det med din far?

Det kan godt gøre, at det er meget svært at vide, hvad man skal gøre. Sådan ved jeg i hvert fald, at andre børn kan have det.

Andre børn har skrevet til BørneTelefonen, at de er bange for, hvad der sker, hvis de fortæller om, at de ikke har det godt derhjemme.

De er måske bange for, om deres forældre bliver kede af det eller sure. Derfor er det vigtigt, at man har nogle søde og gode voksne, der kan hjælpe en.

Det er nemlig de voksnes ansvar at sørge for, at du og din søster også har det godt hjemme hos far. Derfor kommer jeg også til at tænke på, om du mon har snakket med din mor og hendes kæreste om det her?

Mange børn og unge synes det er svært at sige det til sine forældre selv. Måske du også tænker det er svært, at få det sagt til mor?

Måske kunne det være rart for dig, at tale med en lærer eller en anden voksen om, hvordan du har det. Hvis noget er svært, er det vigtigt at have en sød voksen at støtte sig op ad.

Det er godt, at nogen ved, hvordan man har det, så de kan hjælpe én, når man har brug for det. En voksen kan hjælpe dig med at fortælle mor, hvordan det er hjemme hos far.

Det er ikke så vigtigt hvem det er. Andre har fortalt det til en venindes forældre, en lærer, en pædagog eller en helt tredje. Det vigtigste er, at det er en du er tryg ved. Hvem kunne du mon snakke med?

Hvis du har brug for at tale med en voksen om det først, synes jeg, det kunne være en god ide at ringe til BørneTelefonen på 116111. Her kan du se, hvad sker der, når man ringer til BørneTelefonen.

hvis du har lyst, så kan du også få hjælp af en Bisidder her fra BørneTelefonen.

En bisidder fra BørneTelefonen er en voksen, som kan gå med dig til møder i kommunen eller Familieretshuset, når du skal fortælle om, hvordan du har det.

Bisidderen kan gå med dig for at støtte dig og hjælpe dig med at få sagt de ting, som du synes er vigtige.

En bisidder kender også meget til børns rettigheder og kan derfor også fortælle dig om de rettigheder, du har.

Vores bisiddere har hjulpet rigtig mange børn og unge, der har haft det svært, med at få den hjælp de har brug for.

Hvis du gerne vil høre mere om, hvordan en bisidder kan hjælpe dig, så kan du ringe til BørneTelefonen på 116111.

Hvis du føler dig klar til at få en bisidder, kan du ringe til direkte Bisidningen på tlf. 35555559 og taste 2 for Bisidning.

Du kan også læse mere her: Bisidder fra BørneTelefonen. Eller se en video om det her: har du brug for hjælp? Få en bisidder hos Børns Vilkår

Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig lidt. Jeg synes, det var rigtigt modigt og klogt af dig at skrive dit brev til os. Det var sikkert ikke nemt.

Jeg håber at du kan bruge dit mod som du viser i dette brev til, at få fortalt en voksen om, at du og din søster er bange for at være ved far. I fortjener at få hjælp og blive lyttet til.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Initiativret

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat