Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er rigtig ulykkelig over den deleordning, din mor og T har lavet, og jeg tænker, at du med dine 11 år er så stor, så du burde tages med på råd.

Desværre har din mor ikke lyttet til dine ønsker, og du har fået en fornemmelse af, at det for de voksne handler om, hvem der mindst skal have dig og dine halvsøskende.

Det er nok ikke det, din mor mener, men det er ikke rart for dig, at du har fået den opfattelse.

Det lyder heller ikke rart for dig, at du synes, du er blevet en af de voksne. Det tyder på, at du har for meget ansvar, og det er ikke godt for et barn.

Du skal vide, at det er meget almindeligt for delebørn, at de ønsker at være mere hjemme, hvor de bor, når de kommer i din alder. Det er fordi, det er mere og mere vigtigt at være tæt på sine venner og sine fritidsaktiviteter, når man bliver større. Så der er ikke noget usædvanligt i dit ønske.

Derfor behøver dit ønske ikke at være en kritik af T. Det kommer mere af, at du er blevet ældre og derfor har nogle andre behov end dine mindre halvsøskende.

Mon T ved, at du gerne vil være mere hjemme? Mon du kan tale med ham om det? Hvis du siger, at det er fordi du gerne vil være mere sammen med dine venner og være tættere på dit daglige liv, behøver du jo ikke at kritisere ham.

Måske kan en anden person også hjælpe dig med, at din mor forstår alvoren i dit ønske. Har du f.eks. et familiemedlem, der vil lytte til dig og tale med din mor? Eller har du en god lærer, der kunne gøre det?

Hvis du ikke synes, du kender nogen, der kan hjælpe dig, var det måske en idé at vise din mor dit brev og mit svar? Sommetider gør det mere indtryk, når man ser noget på skrift, og jeg synes, du har fortalt om dit problem på en rigtig god måde.

Hvis du har brug for mere hjælp, kan du altid ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke videre med en rådgiver.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat