Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

er der nogen regler hvis man er 14 år??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år!

Tak for dit brev. Det er rigtig godt, at du skriver til brevkassen for at få hjælp, og for at få svar på, hvilke rettigheder du har.

Det lyder som om, at du har det rigtig svært hjemme hos din mor. Jeg tænker, at du også må være meget vred på hende, når hun vil forhindre dig i at se din far? Det kan jeg godt forstå.

Ud fra det du skriver, om at din mor har slået dig og ikke har givet dig mad, kan jeg også godt forstå, at du gerne vil bo hos din far. Det lyder som om, at I hygger jer rigtig meget, og at du også har det sjovt med dine fætre. Har du mon snakket med din far om, at du gerne vil bo hos ham? Og hvad siger han mon til det?

Det er bestemt ikke i orden, at din mor har behandlet dig sådan. Det er et stort omsorgssvigt. Det er rigtig godt, at du kontaktede kommunen om det. Du har gjorde det helt rigtige. Jeg tænker på, om der mon var nogen voksne der hjalp dig med at kontakte kommunen, eller om du selv gjorde det? Når jeg læser dit brev, får jeg opfattelsen af, at din mor er holdt op med at slå dig, og at tingene, på den måde, er blevet bedre derhjemme. Er det mon rigtigt forstået? Hvis du oplever, at der stadig er den slags problemer derhjemme, og at din mor slår dig og ikke giver dig mad, er det vigtigt, at kommunen får besked om det igen. Hvis du har brug for det, er der måske en voksen, fx din far eller en lærer, som kan hjælpe dig med at kontakte kommunen igen, og fortælle om de problematikker, der er derhjemme.

Når ens forældre bliver skilt, har børn, uanset hvor gamle de er, ret til at blive hørt. Det betyder at myndighederne skal lytte til dine meninger, når de skal træffe beslutninger, som handler om dig. Nu er det jo 7 år siden, dine forældre blev skilt, men du har stadig det der hedder initiativret. Det betyder, at du kan bede Statsforvaltningen om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med de beslutninger, som er blevet truffet.

På statsforvaltningens hjemmeside,

www.statsforvaltningen.dk

, kan du læse mere om dette. Du kan også ringe og snakke med dem på Børnenes skilsmissetelefon på 20 600 550. Her vil de kunne fortælle dig mere om, hvordan du kan få hjælp af dem. Du kan også gå ind på Børns Vilkårs hjemmeside via dette link:

http://www.borntelefonen.dk/Temaer/Skilsmisse/Borns%20rettigheder%20i%20skilsmisse.aspx

, hvor du kan læse meget mere om initiativret og også finde et brev, som du kan printe ud og sende til Statsforvaltningen. 

Din far har også mulighed for at kontakte statsforvaltningen, og fortælle dem, at din mor ikke vil have, at du ser ham. Statsforvaltningen kan så holde et møde, hvor din mor også deltager. Her kan de beslutte, om du skal bo hos din far eller hvor ofte du skal på samvær hos ham. De kan også besluttet, om dine forældre skal have fælles forældremyndighed over dig.

Inden mødet vil du komme til en samtale med en person, der kaldes en børnesagkyndig. Her kan du fortælle, at du helst vil bo hos din far, og hvorfor du helst vil det. Du kan fx fortælle, at din mor har slået dig, ikke har givet dig mad og at hun vil forhindre dig i at se din far. Du kan også fortælle, at du har det bedre hos din far. Din mening vil blive taget med i Statsforvaltningens beslutning om hvor du skal bo osv. Jeg synes, det er rigtig godt, at du har kontaktet kommunen for at få hjælp, men jeg tror at du i dette tilfælde i forhold til ønske om at bo hos far/se din far, vil kunne få bedre hjælp, hvis du, eller din far, kontakter Statsforvaltningen i stedet for kommunen.

Jeg synes, at det ville være godt, hvis du kunne snakke med din far om at kontakte Statsforvaltningen om, at du gerne vil bo hos ham. Du kan evt. vise ham mit svar til dig. Din far er også meget velkommen til at ringe til Forældretelefonen på 35 55 55 57. Her kan han få hjælp og rådgivning om, hvordan han/I kan kontakte statsforvaltningen, og hvilke rettigheder han har.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og ønsker dig alt held og lykke. Hvis du har brug for at spørge om noget, er du selvfølgelig meget velkomme til at ringe eller sms’e til Børnetelefonen på 116 111. Du kan også logge ind på chatten ved at gå ind på Børnetelefonens hjemmeside,

www.bornetelefonen.dk

.

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat