Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Der råbes og grædes

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Hvor er det bare flot, at du skriver til Brevkassen og fortæller om dine tanker. Fordi når noget er rigtigt svært, så er det nemlig super godt at dele det med andre. Det har du lige gjort.

Det lyder til der her den sidste tid er sket ting, som har været særlig voldsomme og det er forståeligt det påvirker dig. Er der mon nogle, som ved, hvordan du har det, når skænderierne derhjemme er voldsomme? Jeg tænker på, om der er nogle, som kender til dine tanker og bekymringer? Kunne du mon prøve at fortælle din far, hvor ked af det du bliver, når de skændes? Nogle gange kan det godt være svært at tale om alvorlige ting, og måske nemmere at skrive det. Du har allerede så fint skrevet til mig om skænderierne og om, hvad det gør ved dig. Kunne du måske vise din far det brev? 

Det kunne også være, at der var andre, som du kunne tale med eller vise brevet til? Jeg tænker nemlig, at det kunne være godt for dig at finde en voksen, som du kan fortælle det til. Hvad tænker du om det? Måske du kunne snakke med din mor eller dine bedsteforældre? Eller er der en lærer på din skole, som du tænker kunne være god at snakke med?

Jeg ville ønske, at jeg kunne sige til dig, at din far og hans kæreste ikke skal skilles, men det ved jeg jo desværre ikke noget om. Jeg kan godt forstå, at det gør dig usikker og ked af det. Måske du er bange for, at du ikke kommer til at se din fars kæreste igen, er det mon sådan du har det?  Du spørger mig, hvad du skal gøre, hvis de skal skilles. Hvis din far skal skilles, så skal du vide, at det er de voksnes ansvar at finde ud af alt det praktiske, hvad der skal ske og hvor I skal bo, og ikke mindst passe på dig og sikre du har det godt. Er det mon også sådan nogle tanker og bekymringer, som du går og tumler med? 

Jeg tænker, at du måske også kunne have gavn af at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en af vores søde telefonrådgivere. Måske I sammen kunne finde ud af, hvordan du bedst kan tale med en voksen i dit netværk om dine tanker og bekymringer om skænderierne derhjemme.

Kærlige hilsner

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat