Brev

Alt!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14.

Mange tak for dit brev, hvor du fortæller, hvor svært du har og har haft det i din opvækst med din far. 

Hvor er det godt, at du har mærket efter og er blevet klar til at fortælle din historie og nogle af de svære episoder, der har været en del af dit liv. Når man har været udsat for så voldsomme oplevelser, som du har, kan det være godt at tale med en voksen om det, så jeres familie kan få noget hjælp. 

Du skriver, at din far har drukket for meget, og du har set din mor efter hun har været udsat for vold fra din far. At have set det og været vidne til så voldsomme ting, kan være svære at bære på alene. 

Jeg tænker derfor, at det i din situation kunne være godt, hvis du kunne sige det til en af de voksne, der er omkring dig i hverdagen, det kan være din mor, eller et andet familiemedlem, en lærer du har det godt med eller sundhedsplejersken på din skole, så du kan få talt med nogen om de oplevelser, du bærer så tungt på dine skuldre. 

Det kunne også være en mulighed at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en af de søde rådgivere. Det kan være lettere at komme igennem til BørneTelefonen end på chatten, da køen (som du oplevede) kan være ret lang. Rådgiverne på BørneTelefonen er vant til at tale med børn og unge om svære ting, og sådan en samtale kan foregå i lige præcis det tempo, du kan overskue. Det er i øvrigt helt gratis at ringe til 116 111, og du behøver ikke fortælle, hvem du er.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat