Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

*********

hej

jeg har et problem jeg ser ikke min far redt meget jeg vil gerne se ham mere men ved ikke hvordan

dreng

Dreng, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng Tusind tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil se din far noget mere, og der er måske noget, som du faktisk kan prøve at gøre. Har du prøvet at tale med din mor om det? Hvis du ikke har det, så synes jeg, at du skal prøve det. Måske er du bange for, at din mor vil blive ked af det? Sådan er der mange, der har det, men måske vil hun forstå dig, hvis du snakker med hende om det.

Derudover så kunne du jo også tale med din far om det. Du kunne simpelthen sige til ham, at du savner ham og gerne vil se ham noget mere. Nu ved jeg ikke, hvorfor du ikke ser din far så meget..? Det kan der jo være mange grunde til, men det kunne jo være, at det faktisk var noget, der kunne laves om, så I kunne begynde at se hinanden noget mere. Et barn, hvis forældre er skilt, har nogle rettigheder, der er blevet bestemt for at beskytte barnet og hjælpe barnet til den bedste løsning. Du har krav på at blive hørt, når man bestemmer hvor meget du skal være hos mor og hos far.

Når du er 10 år gammel, så har du faktisk også ret til at indkalde dine forældre til et møde om samvær i statsforvaltningen. Jeg synes selvfølgelig, at du skal prøve at tale med dem først. Men hvis tingene nu ikke lykkes for dig igennem en snak med dine forældre, så håber jeg, at du har lyst til at ringe herind til BørneTelefonen på 116 111, så er det meget nemmere for os at hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kan komme videre med dit håb om at se din far noget mere.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og at du snart kommer til at se din far lidt mere.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat