Brev

Skal vi skifte skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære piger.

Mange tak for Jeres brev. Hvor er det godt, at I mærker efter, hvad I synes er rigtigt, og hvad I synes der ikke er.

Nogen gange kan man godt komme til at gøre det, de andre gør, for at blive accepteret. Og så glemmer man at mærke efter, hvad det egentlig er, man selv vil. Når jeg læser jeres brev, får jeg en fornemmelse af, at I er rigtig gode til at mærke efter, hvad det er I vil, og det er bare rigtig sejt – det skal I endelig blive ved med!

I skriver, at I ikke tør sige det til jeres forældre, fordi I er bange for, at de vil skrive til dem, der ryger og tager snus, og at de så ikke vil være venner med jer bagefter. Det kan jeg sagtens forstå, men jeg tænker, om I mon kunne tale med jeres forældre om en anden løsning? Jeg tænker nemlig, at jeres forældre vil være rigtig stolte af jer, hvis I talte med dem om det her og derfor rigtig gerne vil hjælpe jer.

Måske jeres forældre kunne kontakte jeres lærer og tale med ham/hende om det, sådan at I kan finde en løsning, uden at I bliver uvenner med de andre i klassen?

I skriver, at I er imod rygning og stoffer. Jeg fornemmer på jeres brev, at I måske gerne ville have, at de andre holdt op med at ryge. Er det mon rigtigt forstået? Jeg bliver lidt i tvivl, om I gerne vil have, at de stopper, fordi I er imod rygning  – eller om det mon er fordi, at I føler jer lidt udenfor, når de andre ryger? Det kan også være, at det er lidt begge dele.

Hvad de andre børn gør, må de selv finde ud af. I kan godt sige til dem, at I er imod rygning, men når de har hørt jer sige det, så er det ikke mere, I kan gøre for at få dem til at stoppe. Hvis I føler jer udenfor, så vil det være en god ide at søge hjælp til det. For det kan være en svær følelse.

I skriver i jeres brev, at I overvejer at skifte skole, og jeg bliver nysgerrig på, om ikke jeres forældre vil spørge ind til, hvorfor I gerne vil det? Jeg tænker, at jeres forældre måske gerne vil hjælpe jer til at løse jeres problem i klassen, og derfor vil mit råd også være at tale med dem. Måske de endda har en god idé til, hvordan I kan få det bedre, uden at I bliver uvenner med de andre i klassen.

Jeg bliver også nysgerrig på, om I mon har overvejet selv at fortælle det til en lærer? Måske I kunne aftale med jeres lærer at emnet kunne blive taget op i klassen, uden at nogen ved, at det er jer der har ønsket det? I hvert fald vil mit bedste råd til jer være, at I får det sagt til en voksen, så de kan hjælpe jer.

I er nogle stærke piger, og jeg tror på at I nok skal klare det!

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Svar fra andre

Børn

Tusind tak for hjælpen. Vi føler os ik på den måde udenfor fordi vi hader rygning og stoffer. Men vi føler os alligevel lidt ik fordi vi vil prøve det er bare fordi at pigerne nogen gange går et sted hen hvor man ik må være og så ved vi endelig ik hvad det er. Vi synes det er klamt. De er også begyndt med sådan noget hvor man tager en tændstik og så taget man ild til den og så tager de røgen op i næsen og bagefter tager det ud a munden. Det har mange piger fra klassen gjordt og vi forstår slet ik hvorfor man skal gøre det… men tusind tak for hjælpen

Svar

Mere om Alkohol

Hvor meget kan man tåle?

Hvordan siger man fra?

Hvordan hjælper man en ven?

Hvad synes DU egentlig om alkohol?

Alkohol og stoffer

Andre der hjælper

Hope Ung

Rådgivning, film og spil for børn og unge, som har en mor eller far, der drikker for meget.

Læs mere

Misbrugsportalen

Her kan du både få hjælp, hvis dine forældre drikker for meget, eller hvis du selv har et misbrug af alkohol eller stoffer.

Læs mere

KABS

Gratis og anonym misbrugsbehandling til dig, der har et misbrug af hash og feststoffer.

Læs mere