Brev

Ven er bøsse

Jeg har en bøsse, og jeg har ingen fordomme mod ham tværtimod, men han er begyndt sådan at prøve at tage min hånd hele tiden, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, han er jo min virkelig gode ven.

Så mit spørgsmål er, burde jeg bare lade ham holde min hånd holde min hånd så det ikke bliver akavet?

plz svar

Dreng, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år

Tak for dit brev. Jeg synes, at du lyder som en rigtig god ven, der ikke vil gøre din gode ven ked af det, ved at sige han ikke må holde dig i hånden.

Ud fra det du skriver, lyder det som om at du synes, det er lidt ubehageligt og mærkeligt, at din ven vil holde dig i hånden. Jeg tænker, at du nok også ville synes, at det var lidt ubehageligt og mærkeligt, hvis en af dine andre venner ville holde dig i hånden? Hvad mon du ville sige til dem? Når man er gode venner, så er det bedst at man er ærlige overfor hinanden, så det synes jeg også at du skal være overfor din gode ven.

Du lyder som en meget betænksom ven, så jeg tænker at du vil være god til at få fortalt din ven, hvordan du har det, uden at  han bliver ked af det. Måske du kunne fortælle ham, at det ikke har noget med ham at gøre, men at du bare ikke rigtig bryder dig om, at holde dine venner i hånden. Hverken ham eller dine andre venner, hvis det altså er sådan du har det. Hvordan tror du at han ville reagere, hvis du sagde sådan til ham?

Det er altid vigtigt, at du siger fra, hvis du føler at dine grænser bliver overskredet. Det gælder både, hvis det er din gode ven der overskrider dine grænser, men også hvis det er andre mennesker. Hvis det føles ubehageligt, at din ven holder dig i hånden, er det derfor helt ok at sige fra. Du er bekymret for at det skal blive akavet mellem jer, hvis du ikke lader din ven holde din hånd. Jeg ved jo ikke hvordan din ven vil reagere, hvis du siger du ikke har lyst til at holde ham i hånden. Jeg tænker, at hvis han er en lige så god ven som du er, vil han også respektere at du ikke har lyst til at holde ham i hånden og I kan blive ved med at være gode venner.

Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål, ellers er du også altid velkommen til at kontakte os på chatten eller BørneTelefonen 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat