Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ved ikke om jeg vil konfirmeres.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”mig”.

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvor du spørger til sex og konfirmation.

Hvor er det godt, at du skriver ind til os, når du ikke føler du har lyst til at snakke med dine veninder eller dine forældre om det…

Konfirmationen hænger ikke sammen med sex. Konfirmationen er egentlig bare kirkens ritual, som markerer overgangen mellem barn og ung…

Når man bliver døbt, er man jo allerede døbt ind i den kristne tro, så hvis du er døbt, så ændrer det ikke så meget, hvis du vælger at blive konfirmeret. Da du blev døbt var du formentlig ikke gammel nok til selv at svare ja til at leve i den kristne tro… Der var sikkert din gudmor/gudfar, som svarede for dig… Når man bliver konfirmeret, så svarer man for sig selv, at man fortsat ønsker at leve indenfor den kristne tro…

Blandt de mennesker, som er kristne er der forskellige holdninger til om man må have sex før ægteskabet. Nogle er imod det, mens andre ikke er. Som kristen er det derfor ikke forbudt at have sex før ægteskab. Man skal også tænke på, at biblen blev skrevet i en tid, hvor samfundet så meget anderledes ud end idag. I gamle dage, havde man en forestilling om, at man fik uægte børn, hvis de blev født udenfor ægteskab. Indenfor nogle andre religioner er det ikke ok at have sex før ægteskab, men sådan er det ikke nødvendigvis indenfor kristendommen. Hvis du vil være kristen, så bør du have ret til vælge, hvordan du vil være kristen og hvordan du ønsker at leve efter din tro. 

Håber det gav svar på dit spørgsmål…

Nogle gange er det også rart at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med en rådgiver, som er vant til at snakke med børn og unge om svære ting. Det er gratis at ringe - og du behøver ikke fortælle, hvem du er.

På BørneTelefonen sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og i weekenden fra kl. 11-19.

De bedste hilsner
BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat