Brev

Ubehag efter sexuel nærkontakt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15 årige pige,

Tak for dit brev.

Jeg vil gerne starte med at sige, at det er godt, du mærkede godt efter og gjorde det du følte var rigtigt på det tidspunkt, du lå med drengen. Det er så vigtigt man føler sig klar og ikke føler sig presset til at være intim med en dreng, selvom det var dejligt og svært at lade hinanden være.

Det er din krop og kun dig der ved hvornår du er klar. Det er helt normalt at man udforsker hinanden, når man som jer to føler sig tiltrukket af hinanden.

Det er normalt, at man efter at have kysset og nusset med en dreng for første gang, kan have en helt ny følelse i kroppen. Du har jo ladet et andet menneske komme meget tæt på dig, på den måde kan man godt føle sig blottet og skal have de nye følelser til at lande i kroppen. Det er derfor det er vigtigt, at føle sig klar til at have en dreng tæt på, det skal føles rigtigt. Det lyder til, at du fik sagt fra og det var ok for jer begge.  Alligevel kan det kan godt tage noget tid at forene sig med en ny side af sig selv, som mærkede den nærhed og tændthed, du oplevede med drengen – og også at du kan sige fra.

Har du talt med drengen efter i så hinanden og kyssede? Måske ville det være en idé…

Har du tænkt på, hvordan du ønsker  din første gang skal være?

Hvad med dine venner du var sammen med den aften, kan du mon tale med dem om det der skete og den følelse du sidder med? Måske de også genkender den følelse, fra dem selv?

Håber meget du kan bruge mit svar.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat