Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Transseksuel dreng.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M/T
Hvor er det en god idé at skrive, for jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er svært at forklare din mor, hvordan du har det. 
Jeg tænker egentlig, at det er meget normalt at mærke efter, hvordan man har det med sin krop, når man er i din alder. Samtidig virker du afklaret. Jeg forstår det som om, du meget gerne vil forklare din mor, at du ønsker at se mere drenget ud – er det rigtigt?
Kunne du have mod på at skrive et brev til din mor, hvor du prøver at forklare hende, hvordan du har det?
Det er min erfaring, at svære ting kan være nemmere at sige på skrift. Det kan nemlig både give dig muligheden for at forklare dig ordentligt, og det kan også give din mor tid til at tænke over, hvordan hun vil snakke med dig om det.
Hvis du har lyst til at skrive et brev, så kan du prøve at forklare hende, at det ville være en hjælp for dig, hvis du kunne få klippet dit hår kort (og måske få lov at købe noget tøj, som kan skjule de former, du er så ked af?). Hvis det bliver helt kort, så burde det ikke blive så fyldigt, som din mor frygter, så det kan du jo altid argumentere med, hvis du har brug for et praktisk argument...)
Brevet kunne fx rundes af med, at du foreslår, at I kan snakke om det på en god gåtur eller måske på en café, hvor I kan hygge jer lidt, mens I snakker. En gang imellem kan det være en god måde at snakke sammen, hvis man laver noget andet imens. Hvad tænker du mon om det? 
Jeg vil her til sidst sige, at jeg bliver rigtig glad for at høre, at du har en bedste ven, som du kan dele dine tanker med. Når du skriver ’kun én IRL’, er det mon så fordi, du snakker med nogen på nettet om det også? Det kan nemlig også være rigtig rart og hjælpsomt at snakke med nogen, man ikke kan se, og som ikke kender én. Er det mon sådan du har det? 
Jeg håber, du kan bruge mit svar til at finde ud af, hvordan du bedst kan snakke med din mor, så hun forstår, hvorfor det er vigtigt for dig at få klippet dit mellemlange hår af. 
Kh. BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat