Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Taget i onani

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 

Tak for dit brev. Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig til at kunne overskue situationen lidt bedre.

Som du siger, lyder det jo som om, at din søster måske godt ved, hvad du lavede. Når hun sagde til sig selv, at det ville hun egentlig ikke vide, får det mig til at tænke, at hun måske ser det som dit privatliv. Og derfor ikke noget dine forældre behøver at blande sig så meget i. Tror du mon, jeg har ret i det?

Det lyder som om, at du og din søster har et godt forhold. Derfor kan jeg sagtens forstå, at du ikke har lyst til at der skal ske noget med det. Men der er ingen, der har gjort noget galt. Som du selv siger, så ved hun sandsynligvis godt, hvad onani er. Og siden hendes storebror er en 15-årig dreng, har hun måske lagt to og to sammen.

Hvis du vurderer, at du har brug for at tale med hende om det, så vil jeg foreslå, at du gør det helt roligt, og ikke tager det alt for tungt. Du kan sagtens være ærlig, og sige at du synes det var lidt pinligt. Måske kan du i den forbindelse nævne, at du ikke synes dine forældre behøver at få det at vide. 

Jeg synes, at du lyder som en god storebror, der har oplevet noget lidt pinligt, som kunne ske for enhver. 

Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe dig.

Mange hilsner fra BørneTelefonen.

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat