Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stadig jomfru? Var det sex?

Okay, så jeg var til en fest, og sad og kyssede med en af mine venner, det udviklede sig så til mere, og ham endte med at give mig finger….

Så jeg vil kort bare høre, om jeg stadig er jomfru og om det overhovedet var sex?

Det varede måske en halv time, og jeg kom ikke eller noget… Mange tak

– E

Pige, 17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære E på 17 år,

Tak for dit brev!

Nogen forbinder det at være jomfru med en ubrudt mødom. Mødommen er en slimhindefold, der sidder ved indgangen til skeden. Nogen tror, at man ikke længere er jomfru, hvis der er kommet en revne i mødommen. Der er dog mange grunde til, at der kan være små revner i mødommen, så man kan faktisk ikke tale om, at man er jomfru eller ikke-jomfru på baggrund af mødommen eller slimhindefolden. Du kan læse mere om mødommen på Sexliniens hjemmeside lige her: http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/moedommen.aspx.

Andre forstår det, at være jomfru på den måde, at man er jomfru, indtil man har sex med nogen første gang. For piger kan det f.eks. betyde, at de er jomfruer, til de har samleje i skeden første gang.

Det kan også være lidt forskelligt, hvad man forstår som “samleje i skeden”. Men man kan godt sige, at man har haft en form for sex, hvis man har fået finger. På den anden side har du og drengen ikke dyrket sex med begge jeres kønsorganer. Sexlinien beskriver faktisk også det at have sex meget godt. Du kan læse om det her: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-lyster/samleje-i-skeden.aspx.

Jeg håber, at du har fundet svar på dit spørgsmål. Hvis du har brug for at tale mere om det, er du meget velkommen på telefonen eller chatten.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat