Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Smerte når jeg tisser

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 15 år,

Hvor er det godt, at du reagerer på smerterne når du tisser og skriver herind. Desværre kan jeg ikke med sikkerhed fortælle dig, hvad det kan være. Men jeg kan give dig nogle bud.

Som du skriver, kan det sagtens være, at du har fået en rift, efter at din kæreste gav dig finger. Det kan i hvert fald godt svie. Sådan en rift, går for det meste over af sig selv. 

Men hvis ikke det stopper med at svie, kan det være noget andet. 

Det kan være, at du måske har fået blærebetændelse. Det kan i hvert fald føles sådan som du beskriver. Hvis det er det, så er det heldigvis nemt at slippe af med igen. Lægen kan skrive en recept på nogle piller mod betændelsen.

Men jeg ved det selvfølgelig ikke, så du må lige en tur forbi lægen. Der vil du blive bedt om at lave en urinprøve, og så kan de hurtigt se om det er blærebetændelse.

Ift. at bløde under sex – finger eller samleje – så kan der være mange grunde. Rifter, blod fra livmoderen hvis det er lige før, under, eller efter en menstruation.

Hvis det gør ondt eller sker flere gange, skal du overveje at gå til lægen/gynækolog for at få tjekket at alt er som det skal være.

Og måske kan du og din kæreste tale om at han kan klippe negle lidt oftere. Så kan du undgå rifter – og samtidig er det mere hygiejnisk og kan derfor være med til at forebygge blærebetændelse.

Jeg håber, at mit svar har hjulpet dig lidt videre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat