Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole

Hej jeg er en pige på tolv år,

i skolen har vi om sex og sexualitet,

broblemet er så at min ven bliver drillet med det fordi nogen fra klassen beskylder hende med at hun har haft det med en dreng som hedder L.

Hvad skal min ven gøre ???

Mvh en poge på 12 år.

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Hvor er det godt, at du gerne vil hjælpe din ven. Det er slet ikke i orden, at de andre siger sådan om hende, og det skal selvfølgelig stoppes.

Jeg tænker på, om du mon kan fortælle en af lærerne, hvad de andre går og siger om din ven? Måske har din ven ikke selv lyst til at sige noget til lærerne, men så kan du være den, der fortæller det. For jeg tror altså, at lærerne skal have det at vide, så de kan få det stoppet hurtigst muligt.

Nogle gange kan man tænke, at det måske bliver værre, hvis man siger det. Eller at de ikke vil tro på det, man siger. Men det er altså en del af lærernes arbejde at sørge for, at der ikke er nogen, der bliver mobbet. Så de skal faktisk hjælpe, hvis de får at vide, at nogen bliver mobbet. Jeg håber, at du kan være med til at få lærerne til at hjælpe din ven.

Mange hilsener fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat