Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg tage til mødet i København?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 15 år

Tak for dit brev. Jeg tror, at mange unge vil kunne genkende den følelse, som du beskriver. Nemlig tankerne om sin seksualitet; hvem er jeg, og hvad er min seksuelle orientering? Du er god til at sætte ord på! 

Først vil jeg sige, at det er helt normalt at være forvirret omkring sin seksualitet. Mange unge mennesker har tanker og fantasier om, hvordan det mon er at være sammen med en af sit eget køn. Ens seksualitet kan sagtens være styret af nysgerrighed og lyst til at udforske. Du er i en periode af dit liv, hvor ens seksualitet "vågner", man bliver nysgerrig for, at finde ud af hvem man er.
Det er godt, sundt og flot at være nysgerrig og åben i forhold til sin seksualitet. Det vigtigste er, at man husker at passe på sig selv og at man mærker efter, hvad man har lyst til, og ikke har lyst til. 

At finde ud af hvem man er, og hvad man har lyst til, er en proces, som man skal give sig tid til. Det lyder som om, at du er dér i processen, hvor du har lyst til at tage et skridt videre. Du er nysgerrig på at møde og tale med andre, der er bi- og/eller homoseksuelle. Det kan være en god måde at lære sig selv bedre at kende på.

LGBT er en rigtig fin organisation. De har både en rådgivning og netop også arrangementer for unge, der er nysgerrige ligesom dig. Jeg synes, at du skal holde fast i din nysgerrighed omkring LGBT' s arrangementer. Men jeg tror, at det vil være godt, hvis du kan tale med din mor om det først. Det er vigtigt at hun ved, hvor du er. Specielt, hvis du er helt i København. Jeg fornemmer også, at det kan være rart, at hun ved, hvad du går og tænker på, så hun kan støtte dig i det. Det lyder som om, at hun er en forstående mor. 

Måske kan du starte med, at fortælle hende at du er nysgerrig på, hvem du er. At du har tanker om, at du måske er biseksuel og rigtig gerne vil udforske den side af dig selv. Du kan fortælle hende om LGBT og vise hende deres hjemmeside, hvor der står en del om arrangementerne. Måske skal I tale lidt om det, før hun og du er parat til, at du tager alene til København. Det kan også være, at I laver en aftale om, at du tager derover. Måske kan du have en ven eller veninde med? 

Der er jo flere arrangementer om måneden hos LGBT. Så måske bliver I enige om, at det er bedst, at du venter lidt. Så kan du måske i mellemtiden ringe og tale med en rådgiver på LGBT Ungdom. Her kan du også høre lidt mere om arrangementerne. Du kan også tale med en rådgiver inden den 6. og fortælle om din tvivl. 

Hvis din mor bliver i tvivl om, hvad hun skal gøre, så kan hun altid ringe til vores ForældreTelefonen og tale med en rådgiver. Det er der mange voksne og forældre der gør, hvis de bliver i tvivl om, hvad de skal gøre, eller hvordan de bedst hjælper deres børn. Hun kan se mere her: https://bornsvilkar.dk/radgivning/foraeldretelefonen/foraeldretelefonen 

Jeg håber, at svaret her har kunne give dig lidt klarhed. Hold fast i hvem du er og i din nysgerrighed! 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat