Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sexsygedom eller ej?

Hej

jeg er en pige og jeg har haft sex med min kæreste, uden kondom og mine forældre ved det godt,

jeg er ikke gravid men er bange for at jeg har fået en kønssygdom,

jeg har røde knopper over det hele,

fik dem efter jeg barberede mig, det klør, ik andet og jeg er er bange for at det er en kønssygedom

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Jeg kan godt forstå, du er blevet lidt bekymret over de røde knopper. Det er ikke sikkert, at det er en kønssygdom, men det er godt, at du er opmærksom på det. Jeg tror måske, knopperne er kommet, fordi du har barberet dig. Jeg kommer til at tænke på, om du mon brugte noget barberskum eller lignende, da du barberede dig? Det kan nemlig være med til, at der ikke kommer knopper, fordi huden ikke bliver så irriteret. Det kan du jo i hvert fald overveje til næste gang. Det er også vigtigt at bruge en ren barberskraber.

Hvis knopperne ikke forsvinder hurtigt, vil jeg nok råde dig til at kontakte din læge. Det kan være rigtig svært og føles ret pinligt. Men det er altså bare vigtigere end at lade tiden gå, for så kan det risikere at blive værre. Måske kan din mor hjælpe dig med at kontakte lægen?

Du skriver også, at dine forældre godt ved, at du har sex med din kæreste. Det er da så godt for dig, at du kan tale med dine forældre om den slags! Så kunne du måske også tale med fx din mor om, at du har fået nogle knopper, som du er lidt i tvivl om. Det kan være, at hun også selv har prøvet noget lignede. Det er jo et ret svært emne, som kan være akavet at tale om, men alligevel er det jo nok noget næsten alle har prøvet.

Du skriver også, at I har sex uden kondom? Kondom kan være rigtig svært at bruge og føles lidt akavet. Men alligvel vil jeg gerne give dig et råd om at huske prævention og gerne kondom, da det jo netop beskytter bedre fx mod kønssygdomme. Når det så er sagt ved jeg godt, at det kan være svært fx at sige til sin kæreste, at man gerne vil have, at han tager et kondom på. Måske kan du fortælle ham, at du har skrevet herind? Det kan måske gøre det lidt lettere at åbne for emnet. Det ved jeg i hvert fald, at det har været for mange andre.

Jeg håber, at du kan bruge mine råd. Du kan i øvrigt læse mere om kønssygdomme og prævention på: http://www.sexlinien.dk

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat