Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sexsygdomme

Hej jeg er en pige på 14.
Jeg har et spørgsmål om Aids/Hiv og jeg ville bare høre om man kan få Aids/Hiv ved at få sit eget sperm eller skedesekret i munden, hvis man aldrig har haft sex, altså det er jo noget fra ens egen krop, og hvis man ikke har det i kroppen? :/

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at du kan blive i tvivl. Hvis man ikke har HIV/AIDS, kan man ikke smitte sig selv eller andre.

HIV/AIDS er et virus, der kun smitter via samleje, enten vaginalt eller analt samleje. HIV/AIDS smitter mere præcist gennem kontakt med blod. Det vil sige hvis man får en lille rift i forbindelse med samleje. Hvis man ikke har sår/rifter i munden, er risikoen lille for at blive smittet af nogen med HIV/AIDS. 

Hvis man får sperm eller skedesekret i munden fra en rask person, så kan man ikke blive smittet. Når man ikke er smittet, kan man ikke smitte andre. 

Du kan også læse mere om HIV/AIDS her: http://www.sexlinien.dk/emnesider-sexsygdomme/hiv-og-aids.aspx

Håber du fik svar på det spørgsmål

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat