Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex som ung

Hej

jeg er en pige på 14 jeg går i 9. Klasse og har mistede min mødom til en fyr

vi har været i seng sammen flere gange han er 15

men nu har min mor fundet ud af det og hun syntes jeg er meget ung hun er skuffet over mig men jeg ved ikke om det var det rigtige

men han fyren respektere mig og jeg kan lide han og han kan lide mig har mega dårlig samvittighed og er bange for min mor er sur

jeg vil bare hører jeres mening

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det lyder til, at det har været en god oplevelse at have sex med ham fyren, og det er det allervigtigste!

Om man er 14 år eller ældre, når man første gang har sex, er ikke det vigtigste. I Danmark har vi en seksuel lavalder på 15 år. Den regel er lavet for at beskytte unge, så man ikke bliver seksuelt udnyttet af en person, der er meget ældre end en selv. Den er ikke lavet, fordi det skal være forbudt for unge mennesker at have sex med hinanden.

I Danmark har cirka halvdelen af de unge på 16 år haft sex. Det betyder altså, at der er nogen, der er ældre og nogen, der er yngre end 16 år første gang. Du er måske lidt yngre, men du kan sagtens have været klar. Der er nemlig meget stor forskel på, hvornår man føler sig parat.

Jeg synes, du skal prøve at tage en snak med din mor og fortælle hende, at du er ked af, at hun er skuffet over dig. At du ikke selv fortryder, at du har haft sex, men at du rigtig gerne vil kunne tale med hende, og når hun bliver sur, gør det måske, at du ikke tør være ærlig over for hende en anden gang.

Måske kan din mor også forklare dig, hvorfor hun blev sur. Tit bliver forældre sure, fordi de er bange. Bange for, at der skal ske noget slemt med deres børn. Hvis du tænker sådan, er det måske lettere at forstå, hvorfor din mor reagerede, som hun gjorde.

Når I har haft snakken, kan I måske også tale om, hvordan du fremadrettet passer på dig selv, så sex fortsat er noget, du får gode oplevelser med. Fx er det vigtigt at finde ud af, hvordan man bedst beskytter sig mod sygdomme og graviditet. Kunne det være en mulighed at tage sådan en snak med din mor?

Jeg håber, du får en god snak med din mor. Hvis du har brug for os igen, kan du altid ringe til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat