Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

sex som 13 årig…?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13 årige pige

Jeg synes det er rigtig godt og vigtigt, at du har talt med din mor om det allerede. Det er jo meget normalt, at man i din alder begynder at tænker på sex og alle de frække ting. I din alder er man meget optaget af at udvikle sig, prøve nye ting og især udforske kroppen. De fleste danske unge har sex med en anden, når de er omkring 16 år.

Det lyder som om, at du har en god kontakt med din mor. Jeg synes, at du skal snakke mere med hende og høre hende om, hvad hun tænker om det og hvorfor hun ser sådan på det. Din mor (og far) har jo ansvaret for at passe på dig og give dig omsorg, og kan faktisk også bestemme om det er ok, at du har sex. Jeg er sikker på, at din første-gang vil være en meget bedre oplevelse, hvis du har talt med din mor om det og bagefter kunne tale med din mor om det. Det kan også være snakke om de følelser du mærker og forventninger til sex. Det er jo nogle af de ting, der er vigtige at tale om, også med den man ønsker at have sex med.

Der er også nogle andre ting man skal være opmærksom på, når man har sex. Man skal beskytte sig mod graviditet og kønssygedomme, også selvom man ikke har fået sin første menstruation. Man kan for eksempel bruge kondom, og vide hvordan man sætter det rigtigt på penis. Det er også noget din mor ville kunne hjælpe dig med at købe og måske også

Der er en anden rådgivning, www.privatsnak.dk  hvor man kan læse og tale om sex og andre private ting. De har også en chat og måske kan du dér se hvad andre i din alder har gjort, når de har stået i en situation som dig.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat