Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex + selvmordstanker?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 16

At have så lavt selvværd, at man tænker på selvmord, er alvorligt. Derfor tænker jeg, at du måske skal have hjælp til at ændre dit syn på dig selv. Det er ikke bare noget, du ”skal leve med”. Det må du aldrig tro.

Jeg kan forstå, at du har fundet dig en kæreste, som du overvejer at have sex med. I den forbindelse er det helt naturligt at have mange tanker ”om den nye verden”. Men jeg tror, at du skal lade være med at tænke, at han kun er sammen med dig, ”fordi han er liderlig”. Hvis det bare var det, det handlede om, mon så ikke han havde fundet en anden? Han er sammen med dig, fordi han kan lide den, du er. Præcis, som du er! Derfor må du tro på ham, når han siger, at I ikke skal have sex, så længe du ikke har lyst. 

Mon du har fortalt ham, hvordan du har det? Hvis ikke, kunne du måske fortælle ham, hvad du går og tænker? Hvad tror du, han vil sige, hvis du fortæller ham, at du er bange for at have sex med ham, fordi du ikke føler, at du er sexet nok? Fordi du ikke føler, at du er god nok? Sådan en snak kan måske hjælpe dig og give dig mulighed for at høre, hvad han tænker. Så skal du ikke kun "gætte" på, hvad det mon er, han tænker. Og husk, at selvom I taler om sex, så behøver det slet ikke at betyde, at I skal have det lige nu. Det kan sagtens være, at du har brug for længere tid.

Jeg har også brug for at fortælle dig, at ingen nødvendigvis er sexet, første gang de prøver noget. Det må du ikke tro. De fleste voksne, der tænker tilbage på deres første gang, vil næppe kalde sig selv sexede. At føle sig sexet er noget, man lærer at føle sig. Det er ikke bare noget, man er. Det er noget, man lærer, når man er sammen med nogen, som man stoler på. Og det kan føles på mange måde. Meget ofte kommer det inde fra og fordi, at den man er sammen med, er god til at få en til at føle sig sexet. Så det er også noget, som din kæreste kan være opmærksom på.

Hvis I ender med at have sex, er det heller ikke lig med, at I skal have det hver gang, I ses. I skal kun være sammen, når I begge har lyst. Men hvem ved, måske er det pludselig dig, der har mest lyst til sex?

Jeg håber, at du har fået nogle svar. Du må aldrig tænke, at du ikke er god nok. Det er du helt sikkert. Du er nemlig dig. Det skal du sige til dig selv, så det er det, der bliver ”sandheden” – og ikke de tanker, som du tænker om dig selv lige nu. Hvis du har lyst, kan du måske overveje, om du også skal tale med en voksen om dine tanker? Måske dine forældre, en lærer eller en anden voksen? At have selvmordstanker er nemlig aldrig noget, man må gå alene med.

Hvis du har brug for det, kan du altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, eller skrive på sms eller chat.

De varmeste hilsner
BørneTelefonen 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat