Brev

Sex og stram?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit spørgsmål, jeg kan godt forstå du bliver nysgerrig på, om ridningen har en betydning for hvordan ens sexliv er. Jeg kender ikke til en speciel stramning, der skulle komme fra at ride, men jeg kan skrive generelt om skeden og sex og samliv.

Der kan være stor forskel på hvordan sex føles, det afhænger af mange ting.

Hvis man er afslappet og føler sig tryg sammen med kæresten, når man kæler, så er der stor mulighed for at musklerne i og omkring skeden bliver bløde. Skedens muskler gør den elastisk og kan udvide og trække sig og trække sig sammen ved ophidselse. Skeden er beklædt med en slimhinde, som afgiver væske når man er ophidset. Det har  betydning når man skal have samleje, så penis kan glide ind og ud af skeden.

Jeg tænker, at hvis man rider som sport, så har man veludviklede muskler i mave, underliv, lår og balder, så måske skal man massere og strække disse muskler for ikke at blive stiv i musklerne. Ligesom du kan være afslappet i din lårmuskel og spænde den helt op, nogenlunde på samme måde kan du spænde og slappe af i din skedes muskler. Det kan godt kræve mere bevidst fokus til at begynde med, men er en vigtig del af at få en god oplevelse og orgasme.

En måde at øve sig i at finde trygheden ved sex, kunne være ved, at du begynder at udforske din egen seksualitet og på den måde blive mere vant til berøring i og ved skeden.

Onani kan være en måde finde frem til, hvordan du godt kan lide at blive berørt. Det kunne være at forkæle dig selv med hyggelig stemning på dit værelse, måske lave noget lækker mad eller bare en kop te. Ved at blive mere opmærksom på din egen seksualitet, vil du bedre være i stand til at guide din kæreste, når I på et tidspunkt skal have sex eller bare kæle.

Hvis du er nysgerrig på at vide mere, fx om den første gang, så kan du læse mere på Sexliniens rådgivning her: Den første gang

 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat