Brev

Sex og spørgsmål ende for det.

Hej 🙂

Jeg er en pige på 15 år, som ikke helt ved hvordan man kan mærke at man kommer eller altså hvornår ved man at man kommer?

Håber i kan hjælpe 🙂

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Det kan være meget forskelligt, hvordan det føles. Men for mange føles det som et lystfyldt jag eller en rystelse i kroppen. Det kan føles som om, underlivet trækker sig lidt sammen. Bagefter kan man føle sig rigtig træt og afslappet.

Nogle orgasmer kan opleves som store og voldsomme, hvor andre er små og korte. Begge dele er helt normalt.

En orgasme kan komme, når man fx onanerer eller har sex med sin kæreste. Mange oplever dog, at det er nemmere at få orgasme ved onani, da det ofte kræver, at man er tryg ved sin kæreste, før man kan slappe af og opnå orgasme.

Du kan læse mere på Sexliniens hjemmeside her: http://www.sexlinien.dk/emneside-kroppen/orgasme.aspx

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat