Brev

Sex med min kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære unge fyr Tak for dit brev. Jeg er glad for, at du har modet til at skrive herind, fordi du faktisk skriver om et emne, som er ret vigtigt. Det er vigtigt for dig, men jeg er sikker på, at der er mange andre, som kan have gavn af at læse det. Du beskriver en kærlighed imellem dig og din kæreste, som er stor og dejlig. Det er fantastisk, at I har det sådan! Du er ikke unormal. Det kan være normalt at have lyst til sex hver dag, og det kan være lige så normalt, kun at have lyst til det én gang om måneden. Der er ikke noget, der er mere rigtigt, eller mere i orden end andet. Det der er det rigtige, er det der virker for dig. Men hvad gør dig og din kæreste så nu? I står jo i en situation, hvor du enten skal dyrke mere sex, end du umiddelbart har lyst til. Eller din kæreste, skal dyrke mindre sex, end hun har lyst til. Nu har jeg ikke rigtig en fornemmelse af, hvor meget du har talt med din kæreste om det her? Med din indstilling til parforhold, så virker det til, at det vil være naturligt også at tale om det her?

Måske vil du opleve, at det er et svært emne at tale om. Sex handler jo om nærvær og intimitet, hvilket også betyder, at man kan blive lidt sårbar, både når man dyrker det, og når man taler om det. Hvis du ikke har talt med hende om det, så kunne jeg virkelig ønske for jer, at I gjorde det. Når man tør tale sammen om sex og være ærlig imens man gør det, så kommer man virkelig tæt på hinanden. Måske ligger der muligvis også en løsning på jeres fælles problem, bare ved at tale om det. Måske kan I finde en anden måde at være sammen på, som kan ”erstatte” noget af det sex, som din kæreste gerne vil dyrke. Eller måske sker der faktisk det, at du får mere lyst til at dyrke sex, ved at tale om det. Jeg håber, at du kan bruge mit svar til noget, og at I tør springe ud i de dybere snakke om sex. Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat