Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex fortidligt

Hej BørneTelefonen

jeg er en pige på 12 år og har dsv haft sex med en fra min parallel klasse

han er også 12 år,

er det fortidligt

Virkelig svar!!

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Du skriver, at du er 12 år og dsv har haft sex med en fra parallel-klassen. Det får det mig til at tænke, at du fortryder det og at du alligevel ikke var klar til sex allerede. Når man går med den slags bekymringer, så er det vigtigt at dele dem med nogen og det har du lige gjort her ved at skrive til BørneTelefonen. Det er er rigtigt godt.

Jeg sidder og tænker på, om I mon var kærester, da I havde sex? Grunden til at jeg spørger dig om det, er at jeg taler med mange unge, som har sex med deres kæreste, fordi de tror, at han/hun ellers ikke vil være kæreste med dem. Måske du havde det på samme måde? Selvom man er kærester, så skal du bare vide, at man altid selv bestemmer over sin egen krop. Det er dig og kun dig, der bestemmer, om og hvad du vil være med til.

Har du mon nogen omkring dig, som du også kunne tale med om det? Nogen gange kan det godt være lidt svært at tale med sine forældre om sådan noget med sex. Måske der så er en anden voksen, som du tænker kunne være god at snakke med?

Hvis du tænker, at det vil være nemmere at tale med en, som du ikke kender, så kunne du fx snakke med sundhedsplejersken på din skole. Hun taler hver dag med børn og unge mennesker om sex og om kroppens udvikling. Hvad tænker du om den ide?

Du spørger mig, om det er for tidligt at have sex som 12-årig. Det er tidligt at have sex, og især hvis man ikke føler sig klar, så er det for tidligt. Det er selvfølgelig også meget forskelligt, hvor moden man er. Men især fordi du er så ung, er det rigtig vigtigt, at du også kan tale med en voksen om det, så de kan hjælpe dig med at passe på dig selv.

Uanset om du har lyst til at fortælle dine forældre, at du har haft sex, så er det en god ide at tale med en af dem om prævention (fx kondom, p-piller), så du ikke risikerer at blive gravid, også selvom du måske ikke har fået din første menstruation.

Du er også velkommen til at ringe eller skrive på 116111, hvis du har brug for at snakke mere.

Pas nu rigtigt godt på dig.

Kærlige hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat