Brev

Sex

Hej er en dreng der har rigtig meget lyst til sex men ved ikke helt hvordan jeg skal få det

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Det kan være super frustrerende at have lyst til noget, der ikke lige kan lade sig gøre, så jeg kan godt forstå, at du skriver og spørger.

Først og fremmest skal du føle dig tiltrukket af nogen. Og vedkommende skal også føle sig tiltrukket af dig. Det er første skridt.

Det er desværre ikke altid lige nemt at finde det helt rette match, når man gerne vil have det, men hvis du finder sådan ét, så må du prøve at komme tættere på vedkommende; og måske blive kærester. Det er næste skridt.

Det kan også godt være, at I ikke skal være kærester, men måske bare har lyst til hinanden og til at udforske jeres seksualitet sammen.
Her er det vigtigt, at I er ærlige overfor hinanden, så I ikke lover hinanden alt muligt, I ikke kan holde bagefter, for at få sex. Forstår du?

Med andre ord skal man ikke sige ja til at blive kærester, hvis man kun vil have sex.
Det er okay at sige, at man er tiltrukket af den anden, men at man ikke har lyst til at have en kæreste. Så ved I begge, hvad I går ind til.

Når man har sex med nogen for første gang, så skal man også være hensyntagende overfor hinanden, så begge får en god oplevelse med det og ikke føler sig udnyttet. Forstår du?

Når der er rene linjer, og man er enige om, hvad det handler om, så er det nemmere at nyde det. Og det er nemmere ikke at føle sig usikker overfor hinanden.
Man skal altså både passe på dig selv og den, man har sex med.

Jeg kan desværre ikke lige sige, hvor du finder én at have sex med, men jeg håber, at mit svar alligevel giver mening for dig.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat