Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex

Hej bb

eg er en pige på 13

og jeg har haft sex men min storbror,

Jeg har ikke sigt det til nogen.

Hvad skal jeg gøre ?????

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13Tak for dit lille brev, hvor du kort og præcist fortæller, hvad der er sket. Det er et godt valg at skrive til BørneBrevkassen om sådan en ting, der kan være pinlig eller skamfuld at tale om! Når du skriver, "Hvad skal jeg gøre?????", får jeg en fornemmelse af, at der er noget galt, er det rigtigt forstået? Sådan helt ’firkantet’, er det forbudt at have sex med sin bror (og andre), når man er under 15 år. Det får mig til at tænke på, om du gjorde det frivilligt, eller om der er tale om et overgreb? Hvis din bror har haft sex med dig mod din vilje, kan det være en god ide at tale med nogen om det. Den slags overgreb kan nemlig sætte sig fast inde i én og blive til dumme tanker om én selv, fx at det nok bare var ens egen skyld. Hvis man får talt med nogen om det, kan man blive overbevist om, at man ikke selv har skyld. Måske er du bange for at være blevet gravid? Måske er du bange for, at din bror fortæller det til nogen? Jeg kan ikke vide, hvad du tænker, men jeg vil råde dig til at tale med nogen om det. Et forslag kunne være sundhedsplejersken på skolen. På kontoret kan du få at vide, hvornår hun er der. Sundhedsplejersken er vant til at tale med børn og unge om ting, der kan føles pinlige eller forkerte.Du kan også vælge at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og få en snak med en rådgiver. Hvis vi kan tale med dig, kan vi spørge dig, hvad der fylder mest, og kan hjælpe dig bedre. Du kan også få øvet dig i at tale om det, hvis du senere vil fortælle det til nogen, du kender.De allerbedste hilsener BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat