Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex

Ærligtalt så har jeg i lang tid også gerne ville prøve sex med en sød pige men jeg ved ikke om jeg er klar, jeg ved heller ikke om det ville være ok at miste min mødom allerede.
Jeg har læst et brev fra en pige som sagde at hun havde haft sex som 13 årig ( jeg sad og tænkte WOW det var tidligt), jeg har også hørt at gennemsnittet i USA, tror jeg det var, er 17 år. 
Jeg er heller ikke sikker på om jeg virkelig gerne vil have sex eller om jeg bare har så brændende et ønske om at få en kæreste at jeg også begynder at få sådanne tanker om sex. Håber i svarer snart

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14

Tak for dit brev. Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Først vil jeg starte med at slå fast, at det er helt almindeligt, at man som 14-årig gør sig tanker om, hvordan det mon er at have sex med en pige. Faktisk er det nok de færreste på din alder, der ikke har haft nogle lignende tanker. Men det betyder selvfølgelig ikke, at man nødvendigvis føler sig parat, når det kommer til stykket. 

Som du selv skriver, er det stor forskel på, hvor gammel man er, når man har sex for første gang. I Danmark ligger gennemsnittet omkring de 16 år. Men som du måske godt ved, så siger et gennemsnit jo som nævnt noget om ”gennemsnittet”. Det betyder med andre ord, at der også er unge, der har sex tidligere og nogle, der har det meget senere. 

Der er mange forskellige ting, der er afgørende for, hvornår man har sex for første gang. Som du skriver, vil du gerne prøve sex med ”en sød pige” – og det forudsætter jo, at man starter med at finde en pige, som man med tiden kan blive glad og tryg ved. Det er ikke sikkert, at første gang skal være med en kæreste, men det er vigtigt, at det er med en person, man er tryg ved – ellers ender det med at være en dårlig oplevelse, som i værste fald kan ende med at give en helt forkert forståelse af, hvad sex kan være – og det vil jo være rigtig ærgerligt. 

Når jeg læser dit brev, får jeg en fornemmelse af, at du er nysgerrig og glæder dig til, at du engang skal prøve at dyrke sex med en pige. Det kan jeg godt forstå. Men jeg kan også læse, at du måske har et ønske om at få en kæreste – og så vil det være meget naturligt at starte der. Måske har du allerede en særlig pige i tankerne, måske en fra skolen? Det kan også være, at du skal til at holde lidt øje med mulighederne. Måske har du slet ikke lagt mærke til alle de søde piger, som du er omgivet af?! Når man leder efter en kæreste, er det vigtigt at være åben over for forskellige muligheder. Måske kræver det også, at du tager lidt initiativ. Fx begynder at tale lidt med pigerne, give komplimenter og måske også hænge lidt ud med dem - for at finde en, du synes er interessant. På BørneTelefonen har vi lavet en lille "scoreguide", som du måske har lyst til at se lidt nærmere på:

http://www.bornetelefonen.dk/Temaer/Forelskelse/Vaerktojskassen.aspx

. Det kan også være, at du har lyst til at læse lidt mere om seksualitet og sex, så kan du se nærmere her:

http://www.bornetelefonen.dk/Temaer/Sex-og-seksualitet.aspx

Jeg håber, du måske har fået lidt mere styr på dine tanker efter at have læst svaret? Hvis ikke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til BørneTelefonen på 116111. Her sidder der søde rådgivere parat, der altid er klar på en samtale om lige det, du har brug for. Og husk så, at det er nogle helt naturlige tanker, du har – dem skal du på ingen måde skamme dig over. Sex er noget, man skal glæde sig til, men det bliver først sjovt, når man selv føler sig helt parat..  

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat