Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex

Hej,
Må en 15 årig dreng og en 14 årig pige gerne have sex hvis begge parter gerne vil? Eller er det set som voldtægt?
Hilsen næsten 15 årig dreng

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Voldtægt er, når man tvinger nogen til at have sex. Det er derfor ikke voldtægt, hvis en 15 årig dreng har sex med en 14 årig pige, og begge gerne vil.

Men der er det, der hedder den seksuelle lavalder. Det betyder, at det er ulovligt, for en dreng/pige over 15 år at have samleje eller andre former for sex med en dreng/pige under 15 år. 

Når man har sådan en lov, så er det for at beskytte børn og unge under 15 år mod at blive udnyttet af voksne eller nogen, der er meget ældre. Det kan nemlig være svært for et barn eller ung at sige fra overfor nogen, der er ældre end en.

Det er derfor i princippet ikke lovligt for en dreng på 15 år at have sex med en pige på 14 år. Men da de er jævnaldrende og begge har lyst, så er det dog usandsynligt, at drengen vil blive straffet.

Du kan læse mere om den seksuelle lavalder her:  http://www.sexlinien.dk/emneside-rettigheder-og-overgreb/seksuel-lavalder.aspx

Mange hilsener
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat