Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Seksualitet og utroskab.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år, tak for dit brev med titlen "seksualitet og utroskab".

Du skriver, at du har to problemer. Det første drejer sig om, om du er biseksuel eller ej. Du har en rigtig god veninde, som du også føler dig tiltrukket af. Men du er lidt usikker på, om hun joker, når hun aer dig og siger, at hun er lesbisk. Det er ikke ualmindeligt i din alder at føle sig tiltrukket af andre piger, det oplever de fleste i en periode. Det betyder ikke nødvendigvis, at man er lesbisk, men er et udtryk for, at du er i en periode i din udvikling, hvor du spejler dig i andre - og hvor du prøver forskellige ting af.

Det andet problem drejer sig om utroskab, hvor du har indledt et seksuelt forhold til en fyr, der nu er 18 år og som har haft en kæreste i 1½ år, en kæreste, han stadig har. Du har ondt af hans kæreste, fordi han ikke slutter deres forhold. Du skriver også, at det er et problem for dig, at du er forelsket i ham men ikke ved, om han har følelser for dig.

Så du står da godt nok i en vanskelig situation i øjeblikket: han kan ikke beslutte sig til at gøre noget ved sit forhold til sin kæreste - eller til dig. Så jeg vil tro, at det ville være godt for dig at gøre op med dig selv, om du har lyst til at have et forhold til ham, sådan som tingene er lige nu..? Og måske igen prøve at tale med ham om, hvilke følelser han har for dig - og hvilke konsekvenser det så må få for hans forhold til den anden...
Du skriver, at du ikke bare kan droppe ham, og jeg kan også godt læse i dit brev, at han betyder meget for dig. Måske ville det hjælpe dig, hvis du kunne prøve at skrive ned, hvordan du gerne vil have, at en god kæreste skal behandle dig. Det kan være, du skal gå og tænke lidt over det først, og måske bliver din beskrivelse af din ønske-kæreste ikke færdig på én gang... Men det kan være en god ting at gøre for sig selv, så man bliver mere klar over, hvor man har sine grænser, og hvor meget man vil finde sig i for kærligheden. Måske kan denne beskrivelse hjælpe dig med at blive bedre til at forklare for ham, hvad du gerne vil have (og ikke have), og måske kan det også hjælpe dig til at tage en beslutning, som du kan mærke er den rigtige...
Du kan få hjælp til at lave sådan en liste, hvis du logger på UngeChatten, hvor rådgiveren kan stille dig nogle gode spørgsmål, der måske kan sætte tankerne i gang.
Mange hilsener

BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat