Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Seksualitet

Jeg er en pige på 15 år som er meget i tvivl om sin seksualitet.

Jeg har aldrig været i et rigtigt forhold, og har heller ikke rigtig kysset nogen, så alt i alt har jeg ingen erfaring seksuelt eller romantisk set.

Jeg ved jeg er tiltrukket af fyre, både seksuelt og romantisk. Det er det med pigerne der er problemet for mig.

Jeg har altid være meget åben og aldrig haft noget imod forskellige seksualiteter, og kommer også fra en meget åben familie. Jeg har i mange år nu sat spørgsmålstegn omkring hvad min seksualitet egentlig er.

Jeg har svært ved at skelne tiltrækning eller fascination, og det er det der er mit store problem. Jeg ved ikke om jeg er mere fascineret af idéen om at være i et forhold med en kvinde, og om jeg egentlig kan blive rigtig forelsket i en.

Jeg har generelt et stramt forhold til “crushes” da jeg igen ikke er sikker på hvad der egentlig gør det til et crush.

For omkring et halvt år siden, var jeg ret betaget af den her pige, som jeg har kendt rigtig længe, og som jeg ved er til piger, men jeg er igen bare meget i tvivl om jeg bare vare betaget af hende, eller om det egentlig kan kaldes et crush.

Jeg kan se mig selv i fremtiden både være gift med en mand eller med en kvinde, og idéen om seksuelt at være sammen med en kvinde skræmmer mig ikke. Jeg ved bare ikke om grunden til jeg er så åben over for det, bare er fordi jeg ikke er så dømmende og at homoseksualitet ikke virker mærkeligt for mig.

Yderligere er jeg også bange for at hvis jeg sprang ud som biseksuel, at jeg så senere i livet bare ville se det som en fase, og ikke længere identificere med den seksualitet, og derfor må fortælle alle at jeg egentlig ikke er til piger alligevel.

Jeg håber virkelig jeg kan for hjælp med det her problem, selvom det hele måske virker lidt langt ude, og jeg måske ovetænker det hele for meget.

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 15 år

Tak for dit brev. Det lyder til at du har gjort dig en masse tanker om dine følelser, seksualitet og forelskelse. Du virker både refleskiv og eftertænksom, og som en pige der er åben og kærlig overfor mennesker. Det er nogle rigtig seje kvaliteter.

Jeg får lyst til at fortælle dig, at du langt fra er alene om at være i tvivl om din seksualitet. Og det er godt at have lyst til at udforske sin seksualitet ,og hvad der betyder noget for dig i forhold til forelskelse, kærlighed og sex.

Jeg kan også rigtig godt forstå din problematik med ikke helt at kunne kende forskel på fascination og forelskelse. Sådan er der også rigtig, rigtig mange der har det. Det er nemlig to følelser der kan minde meget om hinanden og skabe mange af de samme reaktioner – f.eks. at man tænker meget på en person eller har lyst til at være sammen med dem hele tiden. Hvordan lige netop du kender forskel på de to, kan jeg nok desværre ikke svare på for dig. Det er nok noget du selv skal kunne mærke inde i din mave. Og det er jo selvfølgelig det, som der kan være rigtig svært. Men det er ofte noget, som man lærerr med tiden og i takt med de erfaringer man gør sig med henholdsvis fascination og forelskelse. Efterhånden som du får mod på at kaste dig ud i forskellige forhold, gør du dig helt sikkert også erfaringer med, hvad der er hvad. Og nogen gange kaster man sig så alligevel ud i noget, som ikke er det rigtige, men det lærer man som regel også af. En god idé kan også være at snakke om sine følelser med én der kender én rigtig godt. En ven eller veninde måske? Nogen gange kan andre folk hjælpe en med at se tingene på en anden måde og kaste lys over, hvad de ser, når de står og kigger på det udefra.

Det lyder som om, at du slet ikke er i tvivl om at du er tiltrukket af fyre, men at du også føler dig åben overfor idéen om at være sammen med en pige. Hvis du overfor en pige, oplever at mærke de ting, som du mærker i forhold til fyre, så kan det godt være, at du er biseksuel. Men det er heller ikke altid noget man bare ved. Det kan ofte også være noget, man finder ud af lidt hen af vejen i takt med ens erfaringer.

Du fortæller, at du er bange for at sige til folk at du er biseksuel, hvis nu det ændrer sig senere i livet, men ens seksualitet kan faktisk ændre sig hele livet. Så selvom man er til ét køn eller andre seksualiteter på ét tidspunkt i sit liv, er det ikke sikkert, at det bliver ved med at være sådan. Men måske er det heller ikke nødvendigvis sådan, at du behøver at sætte betegnelse på din seksualitet endnu? Selvom det kan føles rart i forhold til, at kunne forklare sig selv til andre og måske forstå sig selv bedre, så er det måske også okay bare at sige (hvis du skulle få en pigekæreste): ”Jeg ved ikke om jeg er til piger, men jeg er i hvert fald til denne her pige”?

Jeg håber du har mod på at blive ved med at være lige så åben og nysgerrig på tilværelsen, som du har været indtil videre. Jeg er sikker på at du nok skal gøre dig en masse gode erfaringer, som kan være med til at guide dig i fremtiden.

BørneTelefonen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat