Brev

please svar

hej

jeg hedder …. og er 12 år og jeg undre mig over om man endelig må havde sex når man er 12 år?

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 12 årig dreng

Måske er du hørt om den seksuelle lavalder? Det er en lov der er lavet for, at beskytte børn/unge mod voksne som vil have sex med dem. Den seksuelle lavalder er 15 år, det betyder at en som er over 15 år,  ikke må have sex med en under 15 år.

To unge under 15 år må gerne have sex med hinanden, så længe det er noget som de begge er enige om og begge føler sig trygge ved.

Jeg håber, at det er svar nok på dit spørgsmål  ellers er du velkommen til, at skrive igen eller ringe ind til Børnetelefonen på 116 111.

Du kan også kigge på rådgivningen: Privat snak her kan læse om, hvornår andre havde deres første date, kæreste og deres første gang.

Du er også velkommen til at ringe eller skrive ind til os på 116111, så er vi klar til at lytte og hjælp.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat