Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Penis hovedet gør ondt!! Hjælp

Hej

Jeg er en 16 årige dreng.

Hver gang jeg har sec med min kæreste, så trækkes min forhud tilbage og det gør ondt når det rammer noget… Ved ikke hvorfor?

Hjææælp!

Dreng, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16,

Tak for dit brev, som handler om, at det gør ondt i din penis, når du og din kæreste har sex. Jeg kan forestille mig, at det måske har krævet lidt mod at skrive ind med dit spørgsmål, så jeg synes, det er sejt af dig, at du har skrevet!

Der kan være flere grunde til, at det gør ondt i dit penishoved, når du har sex med din kæreste. Mange, både piger og drenge, oplever for eksempel, at det kan gøre ondt at have sex, hvis pigen ikke er våd nok.

Har I mon prøvet at bruge lang tid på at røre ved og kæle for hinanden, inden I har sex? Nogle gange kan det tage lang tid at blive varmet ordenligt op, og hvis din kæreste f.eks. ikke er helt våd nok, når I starter med at have sex, kan det være derfor, at det gør ondt, når din penis rammer hende.

Hvis I har prøvet at bruge lang tid på at røre ved hinanden inden sex, kan det være, at det kan hjælpe jer at bruge glidecreme. Der er mange, der bruger glidecreme, så det ikke føles så stramt, og det kan både være rarere for pigen og for drengen at bruge det.

En anden ting, der måske også kan hjælpe, er at bruge kondom, hvis I ikke allerede gør det i forvejen?

Sommetider har et kondom den effekt, at penis bliver lidt mindre følsom, og det kunne måske hjælpe dig på den måde, at det så ikke gør ondt, når du har sex med din kæreste.

Penishovedet er et af det mest følsomme områder på penissen, så det er meget naturligt, at det gør ondt, når det rammer noget, som er hårdt.

Du skriver, at din forhud trækker sig tilbage, når du skal op i din kæreste, men har du mon lagt mærke til, om forhuden bevæger sig op og ned omkring din penis, når I har sex?

Det er nemlig meget almindeligt blandt unge drenge, at de kan have lidt forhudsforsnævring. Når man har forhudsforsnævring kan man have svært ved at trække forhuden tilbage over penishovedet, fordi forhuden er for stram.

Du kan måske selv prøve at teste, om du kan trække forhuden ned over penishovedet, når din penis er stiv. Hvis du ikke kan det, vil det måske være rart for dig, at gå en tur til lægen og få undersøgt, om du kunne have en forhudsforsnævring.

I nogle tilfælde kan man få noget creme, eller andre gange skal man f.eks. selv ”træne” forhuden ved at lave nogle øvelser hver dag.

Måske kunne I starte med at bruge lidt længere tid på at varme hinanden op, prøve glidecreme og kondom. Hvis det ikke hjælper, kan det måske være, at et læge-besøg kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du så kan gøre for at det ikke gør ondt.

Hvis du har brug for eller lyst til at få lidt flere råd til, hvad der måske kunne hjælpe, kan du også kontakte Sexlinien her: Sexlinien

På Sexlinien ved de en masse om det, der har med kroppen og sex at gøre, og de er vant til at tale med unge om alle mulige ting.

Du må også meget gerne ringe eller SMS’e til BørneTelefonen på 116 111 eller logge på chatten, hvis du har lyst til at snakke med en af vores rådgivere om, hvad du kan gøre.

Jeg håber, at mit svar har hjulpet dig!

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat