Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pædofil i kontakt med veninde?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 14 år

Først og fremmest vil jeg sige, at din veninde er heldig at have dig, der bekymrer sig om hende. Du er en god veninde.

Det er godt, at du tænker, at der skal gøres noget, for det skal der! Der er desværre mange piger på jeres alder, der har prøvet at stå i sådan en situation.

Jeg kan godt forstå, hvis hun er bekymret omkring hans trusler, men det er ham, der gør noget forkert, og ham der skal stoppes. Grunden til at han truer hende, er jo netop fordi han er bange for, at hun siger det til nogle, og at han godt ved, at det er ham, der gør noget forkert.

Hun  skal huske, at gemme alt det han skriver, sådan så hun kan bevise, at han har skrevet de ting, han har skrevet. 

Både du og din veninde skal fortælle det til en voksen måske en forælder, andet familie eller en skolelærer. Det er også muligt, at du eller din veninde ringer til Politiet 114 og fortæller, hvad der foregår. Politiet tager det alvorligt og vil hjælpe jer med, hvad der videre skal og kan gøres. Hvis I vælger at snakke med en voksen første, så kan den voksne jo også tale med Polititet på jeres vegne. 
 

Det er vigtigt, at hun får fortalt det, så hun ikke kommer til at sende mere til ham, fordi hun føler sig presset til det.

Det er også vigtigt at du sikres, at han ikke begynder at presse dig på de medier han har adgang til. Hvis han kontakter dig, er det  vigtigt, at du ikke svarer på noget som helst, hvis han skriver til dig. Det er også vigtigt, at du gemmer det, han skriver ligesom din veninde. Det kan bruges som beviser. Selvom han ikke skriver til dig, synes jeg stadig, du skal tale med dine forældre og fortælle dem om din veninde. De vil forhåbentligt også gerne hjælpe dig og din veninde.

Den voksne kan hjælpe hende med at få det stoppet og informere politiet om ham, for han skal selvfølgelig stoppes. 

Det kan godt være, at hun har sendt noget, som hun har fortrudt, er flov over eller ikke synes andre skal vide, men det er vigtigt, at hun husker på, at det er ham, der har gjort noget ulovligt og ikke hende. Det kan godt være at de voksne bliver bekymrede og overraskede over det der er sket og nogle kan reagere ved at blive sure til at begynde med. Men, de voksne har pligt til at hjælpe, når børn og unge udsættes for trusler eller direkte bliver udsat for krænkelser eller overgreb.
Du kan også sige til din veninde, at hun kan læse her, hvad hun skal gøre https://bornetelefonen.dk/tema/problemer-på-nettet 

Jeg håber, at I får fortalt en voksen det hurtigst muligst, og at du også får talt med dine forældre om det. I er altid velkommen til at ringe eller skrive til os på 116111.

Mange tanker fra
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat