Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Onani/sex

Hej jeg er en pige på 14,
Jeg vil gerne prøve at onanere med andre siger det gør ondt i starten, så er der en måde at onanere på uden at det gør så ondt og uden jeg kan springe den ballon piger har i skeden?

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Det gør ikke nødvendigvis ondt at onanere - faktisk skulle det helst ikke gøre ondt, for det skulle jo gerne være noget, det føles dejligt. Man kan onanere på mange måder, og man behøver ikke at putte noget op i skeden, hvis man er nervøs for, at jomfruhinden skal briste.
Rigtig mange piger onanerer ved at kilde sig selv på klitoris, og det kan man gøre på mange måder. Det handler om at finde det, der føles rart...
Hvis du har lyst til at stikke fingrene op i skeden, behøver du ikke være nervøs for, at jomfruhinden brister. Det er ikke som sådan en "ballon", men mere en slags hudfold, der hos nogle piger kan briste, når en dreng trænger op i hende første gang. Nogle piger vil slet ikke opleve, at der er noget, der brister - eller "springer", som mange kalder det.
Måske har du lyst til at kigge på www.sexlinien.dk, hvor du kan læse mere om onani (bare søg på ordet onani derinde - så er der både brevkassesvar og temaartikler).
God fornøjelse - hvis man kan sige det sådan...
Mange hilsener fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat