Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Onani

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du er interesseret i at onanere. Det er en helt naturlig del af ens udvikling, og det er en rigtig god måde at lære sin krop at kende på.

Der er mange forskellige måder at onanere på, og det er forskelligt fra pige til pige, hvad der føles rart. Der er ingen regler for, hvad der er normalt at gøre. Derfor er det en god idé at prøve sig frem og finde ud af, hvad man selv godt kan lide. Mange piger bruger deres finger til at kærtegne området omkring klitoris og kønslæberne, men der findes også andre steder på kroppen, der er særligt følsomme over for berøring - fx inderlåret, på ballerne eller brysterne. Hvis du har lyst, kan du læse mere om pigers onani på denne side: http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/pigers/kvinders-onani.aspx

Det er igen forskelligt fra pige til pige, om man oplever, at det gør ondt at stikke noget op i skeden første gang. Det er faktisk sådan, at skeden er meget elastisk. Når det gør ondt, er det ofte fordi, pigen spænder i musklerne omkring skeden. Det bedste man kan gøre, er derfor at forsøge at slappe af i kroppen.

Du kan købe kondomer på apoteker, i matas eller i et supermarked. Der er ikke nogen aldersgrænse i forhold til at købe kondomer, så du kan altså sagtens selv skaffe dem.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

 

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat