Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Onani

Hej BB, jeg er en pige der er 13. Jeg onanere og er bange for om man kan onanere for meget, og vil gerne stoppe, men hver gang jeg prøver, kan jeg ikke.

Kh den 13 årige pige

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige pige,

Tak for dit brev. Det er sådan, at onani skal være noget som man gør, fordi man har lyst og synes, at det er dejligt. Det er utrolig forskelligt, hvor meget folk onanerer og der sker intet ved, at man onanerer meget. Men hvis man f.eks. aflyser aftaler eller bliver hjemme for at onanere, så er det vigtigt, at man får snakket med nogen om det, så de kan hjælpe en. Onani skal nemlig ikke være noget, der isolerer en fra andre. 

Du siger, at du gerne vil stoppe med at onanere. Hvorfor mon det? Er det fordi det fylder for meget i din hverdag? Hvis det er det, så kunne det måske være godt at snakke med en voksen om det. F.eks. dine forældre, en lærer eller en sundhedsplejerske. Jeg kan godt forstå, hvis det måske kan føles grænseoverskridende at snakke med dem om det, men for at få hjælp kan det være nødvendigt.

Det er vigtigt at huske, at onani er helt almindeligt og noget de fleste gør. Hvis du vil tale lidt mere om det, og ikke har lyst til, at tale med en voksen i din omgangskreds, så kan du også ringe ind eller chatte med Sexlinien. Her kan de måske komme med nogle konkrete forslag til, hvordan du kan komme til at onanere mindre. Deres nummer er 7020 2266. Du er også altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med os om det.

Jeg håber, at det hjalp lidt.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat